Odp: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Nie, nie pomyliłem działu... to też 75/1.8 - tyle że z Raynox'em (pełny kadr)
Super fotka.
Pozdrawiam
@easy - Fajne fotki, wszystkie :)
Obiektyw kusi, ale najpierw chcę 17 kupić :wink:
Ludzie!!! no ja Wam się dziwie... Kupujecie portretówke za ponad 3 patyki, i zamiast se jakąś laskę przygruchać, sesyje jej walnąć na tle polskiej złotej jesieni, albo chocia słit focie ne fejsa, to Wy jakieś kurna muchy fotografujecie...
Tutaj to tak normalnie. Przy 75mm wrzucają makro a przy 60mm chcą zobaczyć portrety.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Ludzie!!! no ja Wam się dziwie... Kupujecie portretówke za ponad 3 patyki, i zamiast se jakąś laskę przygruchać, sesyje jej walnąć na tle polskiej złotej jesieni, albo chocia słit focie ne fejsa, to Wy jakieś kurna muchy fotografujecie...
Modelki nie mam skąd , a te na podorędziu zbuntowane jakieś są, za to własnej gęby zawsze można użyć... 75/1,8@2,5 ( kilkugodzinnego używania 75-tki.)
RAW-a dałem też.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1350900065
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Modelki nie mam skąd , a te na podorędziu zbuntowane jakieś są, za to własnej gęby zawsze można użyć... 75/1,8@2,5 ( kilkugodzinnego używania 75-tki.)
Model też nie zgorszy. Przednio wyszedł a o możliwości szkiełka pokazał.
Pozdrawiam
Ładne miękkie rozmycie tła przy portrecie :) Model też niczego sobie :wink:
Jak będę miał ten obiektyw to mogę jakieś modelki zorganizować :)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Nie, nie pomyliłem działu... to też 75/1.8 - tyle że z Raynox'em (pełny kadr)
Pełny kadr? Kurczę. Na dobrą sprawę nie do końca jest zatem sens zakupu 60 mm makro. Tu jest jaśniej, dłuższa ogniskowa, no tyle że nie ma odwzorowania 1:1 i minimalna odległość ostrzenia jest większa.
---------- Post dodany o 14:21 ---------- Poprzedni post był o 14:14 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Zwykle łatwiej dorwać ładną muchę niż ładną modelkę:wink: