Odp: Moje spojrzenie na świat
Lola-Przepros.Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia.Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem.Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.
Tak na wstępię powiem, że naprawdę mnie wzrusiłeś... Poświęciłeś swój cenny czas i klawiaturę dla mnie i moich zdjęć (przepraszam z góry za zarozumialość, że swoich gniotów tak określiłam).
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Lola-Przepros.
Nie, jest parę osób na forum które wie dlaczego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia..
Nie przypominam sobię bym twierdziłam, że jestem profesjonalstką... Myślałam, że takie fora jak to są dla każdego. Mylilam się jak widać...
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem..
Z całym szacunkiem ale nie rozumiem tego zdania...Sugerujesz bym zmieniła system? Czy kupiła sprzęt za paredziesiąt tysięcy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.
Też nie rozumiem (sorry, taka malo rozgarnięta chyba jestem). Mam zabrać następnym razem zamiast 4 obiektywów 8? Czy dokupić jeszcze za 3 inne body coby zupa była z innej menażki?
Lolita...rób czym chcesz i miej z tego radochę !!! i chwal się dalej fotkami !!! nie każdy może...o !!!
Ja chętnie obejrzę i nie będę doszukiwał się błędów....sam ich robię więcej....;-)
Calkowicie nie zrozumialas tego co napisalem.Trudno.Nie dopatruj sie zadnych zlosliwosci z mojej strony.Nigdy.Nie ty.Zapamietaj,dobra?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Calkowicie nie zrozumialas tego co napisalem.Trudno.Nie dopatruj sie zadnych zlosliwosci z mojej strony.Nigdy.Nie ty.Zapamietaj,dobra?
Boshsh, ja złosliwości z Twojej strony? Czy Ty mnie nie znasz? Tak o mnie myślisz? Mirek, no proszę Cię... Zasmucasz mnie :cry:
Napisałam, że nie rozumiem przecie...
A to, że poświęciłeś swój czas dla mnie nie była złosliwa uwaga... Tak rzadko się u mnie udzielasz...
Nie powiem, że mi troszkę przykro było ale specjalnie zwliekalam z opdisaniem coby wlaśnie złośliwą nie być...
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
To była jedna wielka przygoda :mrgreen:
Jakość taka se ale widok niecodzienny :wink:
100. Nie mam pomysł na tytuł :-P
Za to ja mam.
"Swobodne krycie na sawanny płycie".:grin::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Za to ja mam.
"Swobodne krycie na sawanny płycie".:grin::mrgreen:
Superos! Trafne zresztą.... Ponoć zawsze sie... w wysokich trawach. Nasz przewodnik (z 20letnim stażem) pierwszy raz zobaczył lwię... krycie ;)
P.S. Masz u mnie pifo na zlocie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Lola-Przepros.Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia.Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem.Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.
Można jechać i na księżyc w czysto wycieczkowym stylu i pstrykać komórką, jasne. Jednak tym razem Mirku, nie zgodzę się z Tobą. Wiem, że piejesz do rad do zdjęć, jak to określiłeś amatorskich, ale wydaje mi się, że nikt tych rad (albo przynajmniej ja - piszę za siebie) nie udziela złośliwie. Skoro ze sprzętu i to konkretnego, można wycisnąć więcej niewielkim nakładem, dlaczego o tym nie napisać? W końcu to forum jest chyba po to, aby się cały czas rozwijać. Co do menażki - masz rację, ale dla mnie to działa w kontekście prostej "małpki". Miejsce robienia zdjęć nie może przysłonić całokształtów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Można jechać i na księżyc w czysto wycieczkowym stylu i pstrykać komórką, jasne. Jednak tym razem Mirku, nie zgodzę się z Tobą.
Kurde.Mnie po prostu chodzi o to,zeby sie cieszyc tym co sie zrobilo.Wkladajac w to wszystko i wszystkie umiejetnosci.Jesli bylismy na wycieczce i robilismy sobie w miejscowym parku portret pod dziwnym i niespotkanym nigdzie wczesniej gatunkiem drzewa(wstawcie sobie,sekwoja,palma,baobab)to w komentarzach do takiego zdjecia srednio widze porady-a blendy zabraklo,a doswietlic parasolem mozna,powinno,koniecznie,bezwzglednie.
Mozna udzielac rad jak na 300mm zrobic z jadacego samochodu fotke ostra bez statywu.Mozna,skoro sa takie .Tylko czy ma to sens bedac na urlopie ,wycieczce bawic sie w snajpera,wyzwalac pomiedzy uderzeniami serca,grubo sie ubierac,klasc obiektyw na ramieniu i dlonia trzymac sie za przeciwne ramie kucajac opierac lokiec na kolanie.Mozna,ale i nie koniecznie trzeba.Nie koniecznie trzeba byc strzelcem wyborowym.Jest tyle wazniejszych ciekawszych zajec na wycieczkach,niech nawet nam one nie przeslaniaja calej reszty.
Edit.
Mysi.Jesli napiszesz,ze bylas na spacerze z synkiem,byla fajna pogoda,porobilismy sobie fotki i te fotki wstawisz.Ja na nie patrze wtedy jak na fotki ze spaceru ,nie wazne mi kadr,tlo i....exif.One maja przyponimac po latach to zdarzenie-Tobie,nie mi.
Jednak jesli napiszesz ,ze bylas na sesji ze swoim malym modelem i Fotografowalas przez duze F to jak myslisz? na co zwracac uwage? i jak komentowac??Wtedy to nawet w exif se popatrze zeby ustawienia lamp,blend i ekranow podpatrzec.
No tak Mirku, z tym masz rację. Tylko byłam pewna, że fotki Lolity mają większe ambicje niż spacerowe pstryki i tak je odbieram. Ale możliwe, że jest tak, jak napisałeś. Nie mam czasu na śledzenie bardzo dokładnie forum, więc może coś mi umknęło w tym wątku, co sugerowałoby czysto wycieczkowy odbiór. :)
Oczywiście, jedni jadą na wycieczkę i popstrykać przy okazji, drudzy na tej samej wycieczce jadą przede wszystkim pstrykać. Może przez ten drugi aspekt, jakoś tak to odebrałam i się wzięła chęć do tego, aby jeszcze mocniej wycisnąć coś z cytryny (jak w tym starym kawale z komornikiem ;) ).