-
Peniek242,
Odnoszę takie samo wrażenie, że biała sciana, to jest siła tego zdjęcia, urozmaica je i ożywia, jest pewnym wyskokiem, trikiem swietlnym, wysokim c, zgrabnie dopełnionym przez jaskrawą, ciemniejącą żółtą poświatę na murach.
Szklarz, dla mnie to jest jedno z najlepszych Twoich zdjęć i jeszcze dodam, ze gdybyś go nie zamieścił, to ten krajobraz powyżej byłby tak przeze mnie ocenionym.
To ostatnie jest jeszcze lepsze (w moich oczach). Podoba mi się pójście w grafikę, co moim zdaniem wzbogaciło wymowę zdjęcia, uczyniło go bardziej metaforycznym, zwartym, dodało szczyptę abstrakcji.
Pzdr, TJ
-
Dziekuje za tak konkretne opinie i komentarze.
-
268, 269, 270 piękne widoki o przepieknych barwach i wspaniałym nastroju. 271 zamek ekstra a biel budynku jest jak dla mnie punktem wyjścia do poszczególnych partii obrazu który w swojej kompozycji jest jak pajęcza sieć. Pozdrawiam.
-
Szklarz,
Oglądam Twoje fotki jak obrazy najlepszych pejzażowców XVII wieku, np. Pieter Brueghel. Szczególnie fotka nr 270. Przepiękne. Oddałeś cisze i jej piękno , ciągnąc ja w dalekiej perspektywie. Pokazałeś to wszystko na tyle wspaniale, ze chce się tam być, i to natychmiast, chce się tu błądzić w nieskończoność, podziwiać, żyć życiem tej chwili, tego miejsca. Wspaniale kolory przypominające o nadchodzącej nowej porze roku. Nisko słaniające się słońce zabarwiając niebo żółcią jest najważniejszym Twoim pomocnikiem, który Ty zawsze i wszędzie tak trafnie zauważasz.
271 – biały mur jest głównym elementem, jest sercem fotki. Oko zatrzymuje się najpierw w tym miejscu, a później, zwalniając tempo poprowadziło mnie po sielankowym krajobrazie ukrytym pod złowrogim niebem.
Jesteś forumowym mistrzem w wychwycaniu światła.
Pozdrawiam,
excel
-
268, 270, 271 - me liking! :)
268 takie inne - fajna kompozycja nieba, gór i chmur
270 - pejzaż jak ta lala
271 - świetne niebo i ogólna "chropowatość" zdjęcia.
-
Dzieki za komentarze
Dzisiaj dwie panoramki z ostatnio odwiedzonych miejsc w Beskidzie Sądeckim.
272
z 3 fot
273
z 7 fot
-
272 pionowa panorama składajaca się na piekną kompozycję całego uroczego miejsca okraszonego dodatkowo zamkiem co jakby podkreśla tajemnicze piękno okolicy, 273 cos wspaniałego z piekna grą światła. Pozdrawiam.
-
-
-
Fakt, grizz powiedział chyba wszystko o tej focie.