Szkoda.Fajnie to sie ogladalo.Az mnie rece korcily do przerobek,ale.....
Wersja do druku
Ale co ...? Mirek nic nie stoi na przeszkodzie :)
Ja oglądałem sobie stare wojenne zdjęcia . Problemem w tym, że moje foty są zbyt ostre .Te prawdziwe z lat 40 , Wietnam , Afganistan w większosci są nie trafione , poruszone itp . przez to mają taki niepowtarzalny klimat .
Inna sprawa z kolorami np. wydaje mi się że II wojna to ciepłe ( żółte ) kolory i zjechana saturacja ale to tylko moje odczucia.
Mirek byłbym wdzięczny gdybyś chciał poprzerabiać na takie właśnie z tamtej epoki .
To ja się wychyliłem , widziałem trochę kolorowych zdjęć z II wojny i tak te Twoje sobie wyobrażam:
Załącznik 99935
No szkoda, szkoda. Ładnie uchwyciłeś momenty przez co przyjemnie i bez męczarni się oglądało :)
jakiego sprzętu używasz?
Hrabio70 sprzęt to tylko narzędzie :grin:
Nikon d 300 i nikkor 35 2.0 D w większości ogarniało sytuację .
Szeroko Tamron 17 -50 . Nikkor 85 1.8 sporadycznie - lepiej chyba być bliżej niż dalej :)
Tak na marginesie wysyłam foty przez picasę i trochę ta przeglądarka poprawia mi zdjęcia w oryginale są troszkę ciemniejsze .
Tak szczerze to odpuść sobie pikasę.. To jest dobre dla babć wysyłających sobie zdjęcia wnuczek....itp..
Kiedyś klientka wysyłała mi zdjęcia na kalendarz. Trzy razy próbowała i za każdym razem zdjęcia były tak marne, że nie nadawały się do druku (A3)
Dopiero przyznała się , że wysyła właśnie przez pikasę , która poważnie zmniejszała pliki....(poprawiała...)
Bez urazy, ale nad swoimi plikami to my mamy panować a nie jakieś ...autooprogramowanie..
Fajnie sie oglada calosc , a 373 wywala z butow , pozdr
Bardzo podobne,wrecz identyczne znalazlem w albumie u jankesow.Zniszczone bylo troche,ale podreperowalem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Załącznik 99982Załącznik 99983.