Takie analogowe!
Wersja do druku
Dziękuję. Kolejne będą, jeszcze Was zanudzę, zobaczysz :-)
Kontrast był ogromny, przyznaję, zresztą to widać po tym, co jest na zdjęciu - chmury, cienie w krzewach, nie da się na slajdzie oddać wszystkiego, bo choć jak się poprawnie Provię naświetla, to wyciągnie sporo, ale nie aż tyle. Z dwojga zaś złego lepiej poświęcić szczegóły w cieniach niż w światłach, to przepalony slajd wygląda paskudnie, to znaczy w ogóle nie wygląda, bo jest przezroczysty, tak zwyczajnie.
Zdjęcie jest turystyczne, tak, ale ze względu na kolory, dobrą ekspozycję i - chyba - nietypowy kadr zdecydowałem się je pokazać.
To komplement!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Takiego zielonego zielonego, tak? :-)
Wojtku, zgrzeszyłem. Tak, próbowałem się inspirować, ale wyszło mi nieudolnie, a już na pewno nie tak dobrze, jak Tobie.
Mimo to spróbuję.
Schody w zamku w Tomarze.
72.
The shell sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3465/3297254120_2ed2924097_m.jpg@@AMEPARAM@@3297254120@ @AMEPARAM@@2ed2924097
Dynax 7, MAF 50/1.7, Fuji Provia 400X.
Chyba wolałbym ostrość na drugim końcu, ale i tak ciekawe.
pzdr
Myślałem, że mam wyłączność na te schody... :-P
Fajne te Twoje :cool:
Robię się zazdrosny...
Uważam podobnie. Pierwsze zdjęcie Wojtka, które podlinkowałeś, wyróżnia się ciekawym światłem, niebieską poświatą w centrum kadru, czego tutaj trochę brakuje. I nie wiem, czy kwadrat Wojtka to jednak nie jest lepszy wybór dla tego typu zdjęć. Ciekawe, że w pierwszej chwili pomyślałem, że to zdjęcie liścia, albo jakiejś innej rośliny, jej łodygi. To chyba z powodu tej tonacji, organicznej faktury i ostrości na pierwszym planie, która przywołuje z pamięci ujęcia makro.
O, przypomniałem sobie, że mam podobne, warszawskie próby ze schodami, ale niezeskanowane. Chyba czas to nadrobić.
Pzdr
Z tym kadrem, co nie gra, to po dłuższym wpatrywaniu doszłam do wniosku, że wszystkiemu winne są te przekwitłe kwiaty. Gdyby ich róż był równomierny byłoby uroczo. :wink: A tak jest pół uroczo. :mrgreen:
Przyglądam sie i przygladam...
Jest fajnie, zupełnie inaczej niż u mnie i bardzo dobrze.
Ta fotka jest analogowa to widać, miękka, piaskowozłota, łagodna o delikatnych przejściach tonalnych.
Jedyne, co mi w niej przeszkadza, to ciasne skadrowanie u góry i obcięcie części "ślimaka".
Ale, jak to ktoś tu napisał, to Twoja bajka.
I to bardzo ciekawa bajka :)