-
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Z ostatniego pobytu na zabytkowym osiedlu Księży młyn zrobiłem sobie taki oto obrazek wykonany za zabytkową remizą strażacką
1.
a podczas powrotu ze zlot w Chełmnie zaprowadziłem Warugę i Tropica na teren byłego hitlerowskiego obozu "Radogoszcz"
Fotka przedstawia wykute w murach sylwetki bestialsko zamordowanych ofiar w przeddzień wyzwolenia Łodzi w r.1945
2.
i na koniec kolejna fotka z wizyty w kanale "Dętka".
3.
Niech Was nie dziwią te moje powroty. Cały czas fascynja mnie możliwości E-30 i 12-60, no i ciągle staram się poprawić moją obróbkę.
Ta fotka z obozowego muru (2) jest krzywa w wersji celowej, tak wydaje się mieć lepszy wyraz.:grin:
Wkrótce następne efekty mojej pracy, a w weekend szykuję się na tegoroczny Festiwal światła na który zapraszam do wspólnego focenia forumowiczów z Łodzi i.nie tylko.
Pozdrowerki:grin:
Świetnie zrobione, bardzo interesująca fotka z obozowego muru. Pozdrawiam
-
Kanał Dętka ekstra - trochę ale tylko trochę mnie rozprasza lampka z prawej.
-
Ja już tak mam, że jak mi się coś wydaje to..........eksperyment może nietypowy. Ta lampka miała podkreślić światłem kolory cegły w kanale i dodać klimatu wnętrza jednocześnie zapraszając.:grin:
-
Dzisiaj coś z osobistej tematyki. Od lipca mieszka z nami młody ulubieniec Bruno. Troche już podrósł, mądrzeje z dnia na dzień i zaczyna...........pozować do zdjęć. Zanim te foty porwią moje córki pomyślałem że trochę się z Wami podzielę widokiem ulubionego psiaka. Oj on jeszcze urośnie i znów będę miał swojego Szarika:grin:
1. Każą leżeć to.........
2.
3. W swoim żywiole
4. Model czeka na nagrodę za pozowanie.
5. Na siedząco.
-
-
Nie ma dla mnie lepszego, on jest w moim typie:grin:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nie ma dla mnie lepszego, on jest w moim typie:grin:
Wiesz, ze z czasem pies upodabnia sie do wlasciciela :-)
-
On dużo nie ryzykuje:grin:
-
jestem z grupy osób które uwielbiają psy, ale u kogoś w domu, nie w swoim. po prostu zrobiłem wiele lat temu sobie test i chodziłem bez psa na spacery tak jakby z nim i doszedłem do wniosku, że jestem za leniwy.
ten owczarek jest dla mnie psem z najmądrzejszym spojrzeniem, jakie może mieć pies (oprócz reksa):), choć czasem mam wrażenie, że przewyższa tym niektórych ludzi.
jak widzę go na fotkach to mam skojarzenia z dr lecterem, i nie mam na myśli inteligencji obu postaci:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Wiesz, ze z czasem pies upodabnia sie do wlasciciela :-)
Nie, nie. To działa w drugą stronę :mrgreen:
-
On jest takim połączeniem prezentu dla córek na 18 rodziny i mojej fascynacji tą rasą. Połączenie pozytywne z kilku powodów, ale faktem jest że choć to nie jest rasowiec, ma charakter i trzeba mu poświęcić sporo czasu. Ja nie mam z tym problemów w kategoriach szkolenia i zabawy, po prostu bardzo to lubię. A dziewczyny mają stróża również na wieczorne spacery. Jeszcze młody (5 m-cy) nie wyżyty, trochę już zdążył nabroić, ale obcowanie z nimi karmienie sprawia nam wielką frajdę.:grin:
Może niedługo pójdzie ze mną na wieczorne foty w zakamarki łódzkich ulic:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tla lampka miała podkreślić światłem kolory cegły w kanale i dodać klimatu wnętrza jednocześnie zapraszając.:grin:
zaprasza już ciepłe światło. A że i przycięta i intensywna to jakoś dominuje na zdjęciu jak dla mnie. Wrażenie subiektywne
-
Hej bandyci z "Miasta bezprawia" i pozostali Olitalibowie są chętni na wspólne focenie
www.lmf.com.pl
http://lightmovefestival.pl/
:grin:
-
postacie ze ściany z Łodzi - muszą robić wrażenie
a landszafty ze wschodu jeszcze w głowie mam - Twoje fajne zwłaszcza te z początku..
-
1 załącznik(ów)
Wszyscy mają mur....mam i ja ;-)
Załącznik 101808
sorki Janusz za OT :-) ale to Twoje miasto :-)
-
Wielkie dzięki za odwiedziny. Fajnie że podobają się Wam moje ostatnie foty.:grin:
Tropic będziesz miał z Łodzi "murowaną" pamiątkę choć z miejsca/c od którego wieje smutkiem, bo przecież Stacja Radegast też zmusza do refleksji.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Dzisiaj coś z osobistej tematyki. Od lipca mieszka z nami młody ulubieniec Bruno. Troche już podrósł, mądrzeje z dnia na dzień i zaczyna...........pozować do zdjęć. Zanim te foty porwią moje córki pomyślałem że trochę się z Wami podzielę widokiem ulubionego psiaka. Oj on jeszcze urośnie i znów będę miał swojego Szarika:grin:
Janusz...jaki Szarik !?!? Toż to Cywil !! :mrgreen:
-
Ha,ha a wiesz Krzyśku, że moje córy też tak go nazwały na początku. Zachęcałem je do oglądania serialu i zapamietały.:grin:
-
1 załącznik(ów)
Zrobiłem sobie dziś krótki wypad na pierwszy dzień Festiwalu światła w Łodzi. Impreza coś pięknego, choć jej masowość trochę utrudniała focenie. Ale cos mi jednak wyszło. Jutro muszę iść do pray a wieczorem ruszam po raz drugi. Dla tych z Was którzy chcą się pobawić mam prezent-niespodziankę.
Mam nadzieję, że admini wybaczą tego rawa.
To dopiero przymiarka bo nawet wszystkich fot nie widziałem.:grin:
Bawcie się dobrze.
-
1 załącznik(ów)
Janusz plik pobrany, zobacze co mi wyjdzie :-)
Juz sie pobawilem :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Zrobiłem sobie dziś krótki wypad na pierwszy dzień Festiwalu światła w Łodzi.
Skoro już o tym wspomniałeś i to zacząłeś to u Ciebie wrzucę filmik, który trzasnąłem z PEN'a. Wpadłem tam około 22 na moment. Jak już ktoś chce oglądać to niech przewinie do 1:30 bo z początku jest prawie sama ciemność i słychać moje bluzgi na gościa co wlazł mi w kadr :D. Ale generalnie filmik i tak nie oddaje tego co jest na żywo :). Na filmiku jest pokaz laserów.
http://www.youtube.com/watch?v=i0COJ...ature=youtu.be
-
5 załącznik(ów)
Biker dalej wykorzystam Twój wątek dla moich pstryków skoro zacząłeś o festiwalu i dorzucę z niego kilka fot. Musicie wybaczyć ale miałem zero statywu i wszystko waliłem oparty o drzewa :D
Próby złapania ruchomego napisu na bloku :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1381538949
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1381538951
A tutaj podobne kadry to kadru Bikera z RAW'a tylko, że w nocy i w kilku zastanych podświetleniach :). Nad tym stawem był pokaz laserów z filmiku, który wcześniej zapodałem :)
Czerwono
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1381538955
Niebiesko
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1381538957
Zielono :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1381540412
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Zrobiłem sobie dziś krótki wypad na pierwszy dzień Festiwalu światła w Łodzi. Impreza coś pięknego, choć jej masowość trochę utrudniała focenie. Ale cos mi jednak wyszło. Jutro muszę iść do pray a wieczorem ruszam po raz drugi. Dla tych z Was którzy chcą się pobawić mam prezent-niespodziankę.
Mam nadzieję, że admini wybaczą tego rawa.
To dopiero przymiarka bo nawet wszystkich fot nie widziałem.:grin:
Bawcie się dobrze.
Dzięki, pobrałem, spróbuję coś zmajstrować ...
-
Czarny jest Tobie wybaczone wejście :grin:wątek w ramach lokalnej solidarności. Byłeś niemal w tym miejscu co ja, tylko ja ok. 21.30 wróciłem do domu.:wink:
-
1 załącznik(ów)
A zaszalałem :mrgreen:
Załącznik 102042
-
1 załącznik(ów)
-
Boguś Twoje niebo trochę za zielone. Najlepiej trafił Heniek. Dopiero wróciłem z foto szaleństwa. Świetna impreza. Na razie nic nie zdradzę, bo jeszcze nie widziałem, ale chyba będzie co pokazać.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Boguś Twoje niebo trochę za zielone. Najlepiej trafił Heniek. Dopiero wróciłem z foto szaleństwa. Świetna impreza. Na razie nic nie zdradzę, bo jeszcze nie widziałem, ale chyba będzie co pokazać.:grin:
No toż pisałem że zaszalałem. Nawet miałem taką wersję jak IR, lecz pomyślałem że może jednak taką fantasmagorię wstawię :mrgreen:
-
Ponieważ wielu z Was nie było w Łodzi i nie mieliście okazji widzieć tego wspaniałego widowiska dostaniecie ode mnie jeszcze 2 prezenty. Ja muszę jeszcze przejżeć foty z drugiej karty, bo parę laserów w kadr wpadło, a nad obróbką i selekcja będę musiał sporo posiedzieć.
Na zdjęciach:
iluminacja Ratusza/Archiwum miejskiego na pl. Wolności i początek pokazu widziany od "tyłu" ze skrzypaczką na mostku w roli głównej.
Miłej zabawy:grin:
-
1 załącznik(ów)
Ja nie szalałem :D
Załącznik 102076
-
No piękne, prawie jak w realu.:grin: Nad tym stawem "szalały" laserowe światła tworząc niepowtarzalne widowisko. Wkrótce pokażę Wam jego fragmenty.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Ja nie szalałem :D
Cale szczęście, przynajmniej dobrze wyszło :D
-
Czas na pierwszy laser, a to tylko jeden z wielu.:grin:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Pięknie musiało być w realu.
Pozdrawiam.
-
Pięknie było fakt, ale trudne do sfocenia ze względu na tłumy, ciemności i szybkość zmiany iluminacji.:grin:
Nieco łatwiej nad stawem, gdzie świeciły lasery. Co prawda też tłumy, ale jak się stanęło tuż nad wodą w jednym miejscu można było trochę cudnych efektów złapać.:grin:
-
no widać Biker, że działo się, było żywo
-
1. W pogoni za laserem
2.
:grin: