Tak myślałam :wink:
Wersja do druku
Tak myślałam :wink:
Helmuth ale u Ciebie ruch jak w Paryżu. Serdecznie pozdrawiam, ostatnia fota Dobra!
Z dzisiejszego spaceru, świeżutkie :grin:
:cry: Ej, to nie fair... U mnie śnieg a Ty na spacerze kwiatki podziwiasz...
Najbardziej spodobały mi się 628 i 629. Dziękuję za wiosenny promyk w tym ponurym dniu :roll:
Ty to jakbys w ciepłych krajach mieszkał, grzywacze pod domem, kwitnące kwiatki na trawniczku a u mnie co prawda śniegu już nie ma ale to co pod nim było jeszcze martwe. Chyba tak będzie dłłużej bo rano trzeba autko odskrobać ze szronu. Wracając do zdjęć przyjemnie popatrzyć na wiosenne zwiastuny.
Po świetle widać ze była ładna wiosenna pogoda :) Pozazdrościć :) Klimat wiosny świetnie oddany :)
Czyzby wiosna juz za progiem?.. a u nas jeszcze szaro i ponuro..
Ucieszyła mnie ta Twoja ostatnia wrzutka, bo oznacza, że i u nas niedługo kwiatuszki zakwitną. :D
Pozazdrościć wiosny. Milutko i cieplutko się robi od tych Twoich fotek.
Mam nadzieję, że przyroda nie żartuje i nawet przymrozki i zapowiadane opady śniegu, wiosny nie odstraszą :grin:
Dalszy ciąg zadzierania głowy :)
Bardzo podoba mi się obróbka powierzchni wieżowców.
Doszedłeś w tym do dużej wprawy.
Gdyby to były moje zdjecia- dodałabym niebu dramatyzmu- ale to tylko moja dygresja. Nie wszyscy są amatorami "udziwneń".
Serdecznie pozdrawiam :grin:
Przy takich fotkach czuje sie wysokosc... :-) Swietnie..
No faktycznie fajnie Ci wyszlo. Takie dramatyczne niebo dodaje dreszczyku takim ujeciom....Moze kiedys zapodasz jakis plonacy wiezowiec :-P
Po obróbce HDR zdjęcia prezentują się wyśmienicie.
tak .
Poruszałem suwakami, tak jak radziłeś. Oto zestawienie efektów. W kolejności: oryginał, "popracowane" kontrastem lokalnym i hdr.
Nie widzę jakichś specjalnych różnic ale pseudo-hdr najbardziej mi odpowiada jeśli idzie o podkreślenie nieba.
Może zbyt zachowawczo poruszałem suwakami :roll: Może pokażesz swoją wizję?
no tak mi wyszlo,tego pierwszego z lewej bralem.
Podoba mi się twoje kombinowanie z hdr coś takiego miałam na myśli. Jedyne do czego teraz mogę się przyczepić to troszkę "kaszkowate" niebo wyszło.
Mirka obróbka też prezentuje sie nieźle ale jest za mocno przegięta bo grają wszystki kontury budynku- źle się na to patrzy. Za to niebo nie jest "kaszkowate".
Świetnie kombinujesz Heniu, cieszę się ,że lubisz eksperymenty :grin:
Następne "zadarte" :wink:
Ta symetria się teraz będzie ciągle koło Ciebie kręcić.
Jak to mawiał mój profesor: "Dobrze - wyczerpałeś temat. Siadaj. Dostateczny." ;)
A poważnie to co innego powiedzieć niż dobra robota :)
W ramach ćwiczeń z PS Elements, jeszcze jedna wersja obróbki 631.
Zestawiam wszystkie dotychczasowe próby. Co o nich myślicie?
Wiem, że jak do Ciebie wpadnę to zobaczę jak zawsze coś okazałego architektonicznie i jak na razie się nie zawodzę. Jesteś w tym świetny i masz wyczucie w tym kierunku. Na ostatnich za najbardziej udane to próba na 4 i nr 5 jeżeli chodzi o kolory. Jednak próba 5 jest inaczej kadrowana (okno z dołu po lewej jest w całości) i ono też podoba się najbardziej.
Zadzieraj nos bo efekty sa jak zawsze zaskakujace (byc moze kark cie kiedys rozboli ale warto cierpiec):-P
Ten ostatni "zadarty" ma cos w sobie. Symetria ale z ciekawym efektem.
1 i 3 mdłe, 2- zbyt duży szum na chmurach, 4 zbyt mocno "grają" krawędzie, 5 intrygujące- az nierzeczywiste te powierzchnie budynku- wygładzone- odszumianiem?- ale mnie się bardzo podoba jedyne do czego mogę się przyczepić to zbyt glamurowe niebo.
Dla mnie zdecydowanie 5 ale popracuj nad niebem :grin:
Jestem zachwycona ostatnim zdjęciem "zadarty" na taki efekt GO czt też PSa czekałam. Świetne. :!:
Helmuth ja też teraz używam triala PSE 8 i mam o nim jak najlepsze zdanie tym bardziej, że zbliża się kwiecień i darmowy Lightrom się skończy a do pojedynczych zdjęć ten pierwszy się doskonale nadaje.
632 takie typowo Twoje helmuth, ze hej:) zamiataj do galerii:wink:
Dopiero kilka dni próbuję, więc efekty są jakie są ale program wydaje się w zupełności wystarczający do edycji zdjęć :)
Cieszy mnie to! :grin:
Jest to drugie "podejście" do tematu (budynku) z którym już raz się zmierzyłem i wtedy było kilka krytycznych uwag :wink:
PS
GO z aparatu, nie a PS-a :)
Dalej "męczę" PSE a raczej moje zdjęcia w PSE :-P
Nie podoba mi się kolorystycznie.