Odp: Moje spojrzenie na świat
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
A se sprawdzaj... Powiżej 200 to kichę zobaczysz... Ale umylę Ci to niebawiem szarlotką :mrgreen:
Ciacho - jak najbardziej :)
To wprawdzie nie 200 tylko 158 ale patrz na detale.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomasz.G
kurcze, gratuluje wyprawy, swietne widoki mials i fajna pamiatka na cale zycie. Jakies przygody ...?
To była jedna wielka przygoda :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
To wprawdzie nie 200 tylko 158 ale patrz na detale.
Wszystko się zgadza ;)
Załączam fotencję robiona na 700. Jakość taka se ale widok niecodzienny :wink:
100. Nie mam pomysł na tytuł :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
To była jedna wielka przygoda :mrgreen:
Wszystko się zgadza ;)
Załączam fotencję robiona na 700. Jakość taka se ale widok niecodzienny :wink:
100. Nie mam pomysł na tytuł :-P
Widok świetny. Naprawdę nic więcej nie dało się wycisnąć? Z mocno poruszonego zdjęcia po dwukrotnym zmniejszeniu i odpowiednim ostrzeniu można zrobić całkiem ładny obrazek 800x600. Może wrzuć oryginała i spróbujemy powalczyć?
Daj tego rawa - lubię sex obrabiać :-P
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Widok świetny. Naprawdę nic więcej nie dało się wycisnąć? Z mocno poruszonego zdjęcia po dwukrotnym zmniejszeniu i odpowiednim ostrzeniu można zrobić całkiem ładny obrazek 800x600. Może wrzuć oryginała i spróbujemy powalczyć?
A to już kombinowane było. A lwy były naprawdę bardzo daleko. To i tak tylko ja mam takie zdjęcie ;)
Proszsz oryginał.
TU leży ORF z lwami
Zgodnie z sugestią Loli mamy się tym pobawić :D
===
Ogniskowa 300 mm i czas 1/320 s przy pełnej dziurze - bo 5,6 to pełna dziura w ZD 70-300 przy max ogniskowej - i na dokładkę przy prawdopodobnie jadącym samochodzie, co sugeruje rozmycie pierwszego planu - musi skutkować takim zdjęciem.
Moja sugestia - podnieść ISO, przymknąć dziurę i skrócić czas.
mnie się udało takie coś z tego wyciągnąć:
1 załącznik(ów)
No nie ma co tu wyostrzać, brak krawędzi na zwierzakach tylko rozmyte plamy. Pogrzebałem ale niewiele z tego wyszło.
Załącznik 60989
2 załącznik(ów)
Lola droga, musisz się jednak przeprosić z ZD 70-300
Poniżej dwa sample na 300 mm. Warunek - obiektyw musi być jak skała. Im dalszy obiekt tym stabilniej z obiektywem. Nie bez powodu ludziowie łażą ze statywami.
Sorry że w Twoim wątku, ale to od lwów wyszło :) (oba z exifem)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Lola droga, musisz się jednak przeprosić z ZD 70-300
Bodziu drogi, nie przeproszę :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Poniżej dwa sample na 300 mm. Warunek - obiektyw musi być jak skała. Im dalszy obiekt tym stabilniej z obiektywem. Nie bez powodu ludziowie łażą ze statywami.
Wiem o tym i mialam statyw, który był wogóle nie użyteczny bo co prawda w jeepie było na tyle miejsca by go rozlożyć ale drgania silnika (nie gaszą nigdy ze względów bezpieczeństwa, przekonalam sie o tym jak ruszył na nas rozwcieczony słoń samotnik Jambo) wyeliminowali go w zupełności...
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Sorry że w Twoim wątku, ale to od lwów wyszło :) (oba z exifem)
Luzzzzzzzzzzzzzz ;)