Bardzo fajne zdjęcia - delikatne HDR-y jednak ciut przesłodzone, jakby to była nowa zamieszkiwana chatka - ok, tu brakuje trochę szarości i brzydoty ;)
pzdr
Wersja do druku
Bardzo fajne zdjęcia - delikatne HDR-y jednak ciut przesłodzone, jakby to była nowa zamieszkiwana chatka - ok, tu brakuje trochę szarości i brzydoty ;)
pzdr
Kasprzyk - właśnie mi najbardziej podoba się ta brzydota pokazana pastelowo, słodko, landrynkowo. Surrealistyczny niemal klimat.
W czarno-białej serii wszystko było oczywiste - stara chałupa, ziarno, szarości. Tu zaś jest element zaskoczenia - błękity i soczyste czerwienie w zestawieniu ze starą, zmiętoloną pościelą (czuję zapach butwi), z niedopitą flaszką, oldskulowymi szklankami z wzorkiem...
Jestem pod wrażeniem. Najbardziej przypadły mi do gustu kadry ze stołem.
E-trójka w dobrych rękach :) Baaardzo fajnie uwieczniony klimacik starej chałupiny - najfajniejsze otwarte okno i zaglądanie Olkiem do wewnątrz :)
Za bufetową - kolory dodały smaczku - BW by to wypaczyło.
Nie będę się kobietom sprzeciwiał :)
Tak jak napisałem, mi także się podobają.
pzdrówka
bardzo pasująca i dobra obróbka. To jest właśnie HDR służący wydobyciu piękna a nie tylko efektu efektu HDR...świetne foty.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ktotek,
Ładna seria, satysfakcjonuje pod względem czystej techniki i warsztatu foto. Widać koncept.
Najbardziej podoba mi się czołówka - fotka chałupy. Widzę tam wibracje na dachu, na niebie, na ścianach, rytmy (okna, drzwi) oraz wspaniałe bang w dachu puentujące utwór.
Niezła jest martwa natura we wnętrzu, pięknie ukazana martwota bebechów i beznadzieja nędzy.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze, szczególnie za powyższy bo takie miałem założenie przy obróbce, mając zresztą dylematy czy idę w dobrą stronę...
Tym razem kilka zimowych pstryków - pewnie ostatnich w tym sezonie. To są pierwsze zdjęcia wykonane E-trójką więc zainteresowanie kadrami musiałem podzielić nauką E-3. Mam nadzieję, że kadry nie ucierpiały bardzo ;-). Dziękuję Plumek (nie wiem jak odmienić ;-) - Plumkowi?) bo już wyraziła opinie o zdjęciach jako beta testerka ;-)
Poniższe zdjęcia to efekt konwersji na b&w i lekkiego zimnego podbarwienia - jakoś tak mi pasowało do zimy...
397.
398.
399.
400.
401.
Czterysetka najfajniejsza, ciekawa abstrakcja wyszła.
Światłocień, obłe, zamrożone kształty, rozbłyski światła w drobinach lodu...
Bardzo mi się podoba.
Ostatnia seria z domkiem podoba mi się, ciepłego klimatu dodaje obróbka.
Ale fajna ostatnia zimowa seria:) Bardzo mi przypadła do gustu. Niektóre są takie...odrealnione. Bardzo ciekawe podejście do tematu.