Odp: Chcieliście psy to je macie
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Tryptyk z języczkiem
Moja siostra ma Labladora (suka) i ten cholerny suk ilekroć przyjdę do nich zawsze w progu wita mnie serdecznie próbując skakać mi łapami na piersi....
Ja pomny nauk Cesara Milana staram się tegoż suka pacyfikować już na wejściu , co wywołuje niepożądaną reakcje na siostrze (bądź szwagrze) i niekoniecznie skierowaną przeciwko rzeczonemu sukowi...
Na moje nieśmiałe: , "że przecież przychodzę do nich a nie do suka więc czemu on mnie pierwszy wita a nie oni?" Spotykam się prawie z wrogością " bo czego ja się czepiam takiego milutkiego suka co tak serdecznie mnie wita"
Siostra pomna mojego nastawienia do skądinąd sympatycznego suka, ostatnio jak wchodziłem to odciągała go za tilną część ciała suczego byle nie skoczył znowu na mnie... Jakby nie było polecenia na ten przykład : "poszedł!" :grin:
Można by o tym anty zaklinacza psów napisać.... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Moja siostra ma Labladora
Ona po prostu chce Ci pokazac,ze jest szefowa stada do ktorego przychodzisz.Przywitaj sie najpierw ze swagrem,pozniej z siostra a na koncu z labradorka.W ten sposob pokazesz jej kto w jakim miejscu stoi w szeregu.
Kilka razy tak zrob i nie bedzie problemu.Psy sie szybko ucza.
Różne podejście jest, jedni są wniebowzięci, że pies tak wita znajomych i taki przyjacielski, inni starają się zwierza nieco utemperować. Owszem niech się przywita, ale z umiarem. I tu jest jak napisał Mirek, to nie problem suki siostry (ale gupio wyszło), tylko siostry, że na to pozwala. W przypadku labradora dochodzi jeszcze problem zapanowania nad jego miłością do całego świata i wszystkiego co się rusza :mrgreen: Ot, taka rasa, jak go nadepniesz, to jeszcze Cię przeprosi :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ona po prostu chce Ci pokazac,ze jest szefowa stada do ktorego przychodzisz.Przywitaj sie najpierw ze swagrem,pozniej z siostra a na koncu z labradorka.W ten sposob pokazesz jej kto w jakim miejscu stoi w szeregu.
Kilka razy tak zrob i nie bedzie problemu.Psy sie szybko ucza.
Oczywiście...
Napisałem , że pomny nauk Cesara Milana suka pacyfikuję na wejściu, ale...... siostry jedynaczki nie wypada....:grin:
Piszę o tym tylko dlatego bo wiem, że ona nie czyta tego forum.....:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Oczywiście...
Napisałem , że pomny nauk Cesara Milana suka pacyfikuję na wejściu, ale...... siostry jedynaczki nie wypada....:grin:
Piszę o tym tylko dlatego bo wiem, że ona nie czyta tego forum.....:grin:
Możesz mi wyjaśnić hasło "siostry jedynaczki"? :mrgreen:
Jedyna siostra. mam jeszcze brata, ale w rodzinie jako siostra jest jedynaczka.....:grin:
Mastif Saboora szacun, podziw i..........trwoga:grin: Ale fajnie mieć takiego kumpla:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jedyna siostra. mam jeszcze brata, ale w rodzinie jako siostra jest jedynaczka.....:grin:
Mam dokładnie tak samo - też z bratem mamy siostrę "jedynaczkę".
Zawsze na nią zwalaliśmy nasze wybryki :D
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Dzięki, cieszę się, że Reksio się podoba :)
nawet ja to muszę przyznać - a osobiście mi dane widzieć tą bestie było :)
a psów się boję niemiłosiernie