Lisek bardzo fajny. Koło lewego ucha widzę grupę ciemnych plamek - jakiś rój owadów? Niepłochliwość może wynikać z choroby - dlatego zalecana jest ostrożność przy kontaktach z dzikimi zwierzętami które nie okazują lęku przed człowiekiem.
Wersja do druku
Lisek bardzo fajny. Koło lewego ucha widzę grupę ciemnych plamek - jakiś rój owadów? Niepłochliwość może wynikać z choroby - dlatego zalecana jest ostrożność przy kontaktach z dzikimi zwierzętami które nie okazują lęku przed człowiekiem.
4447 kaczka krzyżówka, samiec
Załącznik 266893
4448 to ja też mam kaczuchę.
Załącznik 266894
mam wrażenie że ostatnio na Wyspie Sobieszewskiej te zwierzęta wszystkie są "chore" i coraz bardziej przyzwyczajają się do naszej obecności. Utrzymują dystans, nie są agresywne ale nie uciekają. Jak ostatnio łosie czy teraz ten lis. Miałem wrażenie że poprosiłby o kanapkę, ale się wstydzi.
Bardzo możliwe że przyzwyczajenie do ludzi powoduje zanik płochliwości. Ja to obserwuję u sójek. Na peryferiach Łodzi gdzie mieszkam sójki uciekają dopiero gdy zbliżę się na kilkanaście metrów, w lesie sójki są dużo bardziej ostrożne.
Samica makolągwy:
4449.
Załącznik 266903
4450 skowronek borowy
Załącznik 267181
4451 pliszka siwa w rzepaku
Załącznik 267182
Skowronek 4450 w sympatycznym kadrze przyłapany z niesionym w dziobie bokochodem.
Pliszkę siwą 4451 chyba chętniej widziałbym skadrowaną w kwadracie.
4452 skowronek
Załącznik 267282
4453 szpak
Załącznik 267283