@Tadeusz Jankowski @paparapa @wyszomir - dziękuję :grin:
320. Niestety nie znam robala :roll:
Załącznik 223401
321.
Załącznik 223400
Wersja do druku
@Tadeusz Jankowski @paparapa @wyszomir - dziękuję :grin:
320. Niestety nie znam robala :roll:
Załącznik 223401
321.
Załącznik 223400
Piękny kosmaty o fajnych kolorach.
Na 320 wygląda jakby miał okulary p/słoneczne na oczach :mrgreen:
Dziewierka (też nie znam tego gatunku, ale wierzę Muminkowi) bardzo ładnie pokazana - szczególnie na 320.
Dziękuję Muminku! Dzięki za komentarze :)
322. Tantniś krzyżowiaczek :)
Załącznik 223429
To coś dobrze uchwycić to nie jest łatwa sprawa. U mnie maja jakąś chorą manie siadania na źdźbłach trawy głową do dołu :). Nie ma jak podejść aby złapać w GO.
Wiem coś o tym :grin:
323. Pani kwietnikowa dorwała w swe ramiona coś wujkowategoZałącznik 223474
324. Po dwóch godzinach ciągle nienasycona polowała na kolejną ofiaręZałącznik 223475
Jakoś nie mogę się przekonać do pająków :). Dziś widziałem parę akcji na łące.... Masakra :)
Akcja w kadrze na 323 pięknie pokazana.
Dziękuję :)
Pochylam się nad każdym maluczkim :wink:
Rude na zielonym :)
325.
Załącznik 223512
326.
Załącznik 223513
Piękne foty.
Bardzo przyjemne. Chętnie zobaczyłbym też muszkę 326 w ciaśniejszym kadrze - ale to już wymaga skali znacznie większej od 1:1.
Dzięki kapitanie waruga, dzięki wyszomirze :grin:
327. W tym roku urodzaj na kruszczycę złotawkę :)Załącznik 223568
I to jeszcze z mrówką do towarzystwa:-) Dałbym nieco więcej dołu i prawej ,kosztem góry i lewej.
Dzięki :)
328.Ogrodnica niszczylistka niszczy listka :grin:
Załącznik 223634
329.
Załącznik 223632
330. Drogosz żałobny :)
Załącznik 223675
Piękny owady.
Odymiasz je czymś, że tak posłusznie pozują czy masz sposób na takie powiększenia z odległości niebudzącej niepokoju owadów?
Lisiajamka1, mieszkasz na Podlasiu, takie piękne ono jest, a Ty robale pokazujesz.
Owad piękny, technicznie też bez zarzutu, ale wolałbym inny kadr. Taki kojarzy mi się z owadem na szpilce w gablocie muzealnej...
Dzięki :)
Nie, nie odymiam, nie mrożę i co tam jeszcze...:roll: Wszystkie zdjęcia z podchodu i tyle :grin:
:mrgreen:
Trzydzieści lat temu przemierzałem Podlasie wzdłuż i wszerz, teraz makrofotografia ogródkowa to dla mnie największa frajda i odpoczynek :grin:
Dziś spróbowałem innego ujęcia, ale czy lepiej? :grin:
331. Drogosz żałobny
Załącznik 223749
No i po co po krzakach się włóczyć?
Obniż kolego poziom, bo mi się smutno robi patrząc na to co przyniosłem ostatnio :lol:
Jak na mój gust kadr 331 zdecydowanie ciekawszy. Oprócz takiego spróbowałbym jeszcze innych kątów podejścia - w porównaniu z 331 nieco bardziej od przodu i od góry, z puszczeniem głębi ostrości po oku i krawędzi skrzydełka. Ale czy efekt byłby lepszy niż na 331 - trudno powiedzieć. Jeśli model nie ucieka robię kadry z kilku stron i wybieram najciekawsze na monitorze - ale często mam trudniości z decyzją który lepszy.
Nie włóczę się specjalnie, a i tak już dwa kleszcze złapałem :roll: U mnie też z poziomem różnie bywa :grin:
Dzięki. Z drogoszem jest ten problem, że płochliwa bardzo bestyjka i to on ustala warunki sesji :mrgreen:
332. Błyskleń naliściak :)
Załącznik 223779
Kiedy będą motylki ??? :wink:
Proszę bardzo :grin:
333.
Załącznik 223797
334.
Załącznik 223796
335. I jeszcze gratis mucha zielonucha :grin:
Załącznik 223798
Dziękuję !!! :mrgreen:
To dla odmiany pluskwiaczek z-dziś :grin:
336. Pienik olchowiec
Załącznik 223823
Trzymasz poziom. Pienik bardzo ładnie pokazany.
334 bardzo fajne zdjęcie. W 333 pokusiłbym się o "wywalenie" źdźbła trawy, bo ta fota jest tego warta.
334 - bajka :)
Dziękuję! :grin:
336. Zdjęcie jak zdjęcie, ostre światło, ale kolory mnie urzekły :grin: Wody w małych rzeczkach na Podlasiu mają rude od piasku zabarwienie, stąd taki kolor w tle zdjęcia.Załącznik 223847