jestem fanem motywów latarnianych tak więc latarnia z Wenecji b. mi się podoba :)
fajne próby z softboxem - jakiego softboxa nabyłaś jeśli można wiedzieć?
pozdrówka
Wersja do druku
jestem fanem motywów latarnianych tak więc latarnia z Wenecji b. mi się podoba :)
fajne próby z softboxem - jakiego softboxa nabyłaś jeśli można wiedzieć?
pozdrówka
Ta ostatnia potrawa , to kaczka po pekińsku tak jak pisałam. To kawałki kaczki, które kroił przy nas kucharz, które zawija się w takie chińskie "tortille" ryżowe z odrobiną chińskiego szczypioru i sosem sojowym. Naprawdę bardzo smaczne. :grin:
W tej restauracji siedziałam gdzieś pod oknem, ale ciągle się kręci więc pojęcia nie mam. Tam jest dużo takich restauracji, a Chińczycy spędzają w nich dużo czasu i ponoć częsciej tam jadają, niż w domach, tak tłumaczyła przewodniczka.
Co do widoku na Hongkong to jest to rzeczywiście najciaśniejsze miasto jakie widzilam. Klaustrofobiczne, ale bardzo piękne na swój sposób. Mieszkanka mają bardzo malutkie, a metr kwadratowy kosztuje fortunę. Najśmieszniejszy jest widok bambusowych rusztowań na tych gigantycznych budowlach.
p.s. softboxa sprawdzę i odpiszę, bo nie pamiętam
Widok z restauracji jak i ona sama imponujacy, dzieciak sterowany przez ukrytego opiekuna fajny, wieżowce niemal dotykające chmur ciekawe. O kaczce nie napisze bo przypomina mi, że zaczynam być głodny.
softbox pewnie nie najwyższych lotów ale na moje potrzeby wystarczający Powerlux 60x90
Wenecja rybim okiem:
Podoba mi się to ostatnie zdjęcie. Ładny, symetryczny kadr.
Podoba mi się :)
Szkoda, że słupy (szczególnie ten od latarni i ten obok), zasłaniają widok, ale i tak fajnie.
mnie też sie podoba .. fajnie obiektyw pozaginał te pchnie :D
To ostatnie zdjęcie jest świetne! Rybie oko, a horyzont prosty :)
Jak się odpowiednio ustawić, to wychodzi prosty :)
Kobiety mają wypukłości i już :wink::grin:
Aaa, to tam jest "horyzonta" :wink:. Nie wiedziałem :grin:
Przyjemny widok dla oka ale smaczku dodaje akcent latarni w tej symetrii.
fajne światło złapałaś... prawie HDR :)
Znowu piekne widoki :grin: Venecja w "rybim" wydaniu bardzo udana....chyba nawet Helmuth nie bedzie chcial nic prostowac :mrgreen:
Ostatnie zdjęcie - po prostu śliczności - ocena w galerii...
Pozdrawiam
To smamo rybie oko w innym ujęciu i nieco delikatniejszej stylistyce :grin:
Miłego dnia życzę i pozdrawiam.
Inne ujęcie jest super :)
Na ostatnim to dopiero widoczek rozwinął skrzydła. Miodzio.
Czyli wychodzi na to , że dawkuję emocje :wink::mrgreen:
Jeszcze kilka ładnych zostawiłam na deser:wink:
Dziękuję, pozdrawiam :grin:
Ja mam zaraz obiad :) Jak możesz poczekaj jeszcze chwilę:oops::lol:
świetne te 2 ostatnie z rybki
pozdrowionka!
Piękne to ostatnie...
kurcze świetne te "ostatnie" sikorki, trzymasz poziom :)
pzdr
Sikorki to u Kasprzyka :wink::grin:
Dziękuję za miłe wizyty, jutro coś nowego podrzucę :grin:
Odwiedzam i nie piszę za wiele, bo zachwycają i zdjęcia i podróże i eksperymenta rozmaite. Tak trzymaj, ku mojej i wielu jak sądzę, uciesze. Pozdrawiam.
No ładnie te ostatnie wenecjanki :) a ta ost gapie się w nią i się slinie . to co bedzie na deser.
"przychodzi facet do lekarza i mówi poproszę tabletki na chciwość tylko dużo dużo dużo dużo" dawaj deser .
Pozdrawiam
Dzięki Taztaz :grin:
obietnicy nie dotrzymałam bo zasmarkana jestem i nie chcę mi się ...chcieć:wink:
ale podrzucam jedno cobyście o mnie nie zapomnieli :wink:
Jeżeli moge wtrącić, mnie się nie podoba, aczkolwiek bardzo ciekawi. Jaki prosty program lub jaki proces użyto ?
A mnie się podoba :)
Ładnie prowadzi wzrok do końca kanału przez kolorowe domki. Na dodatek w słońcu nie ma przepałów a w cieniach widać szczegóły.