Jak wyżej pustułka:-P
Wersja do druku
Jak wyżej pustułka:-P
Ewidentnie pustułka, a tu możesz sprawdzić głos.
Wielkie dzięki! Pustułki to na szczęście dość pospolite ptaki i widziałem je nie jeden raz. Obstawiał bym na każdego innego ptaka ale nie na pustułkę. Po prostu zdjęcie tego nie oddaje ale te były sporo większe od tych pustułek, które spotykałem na co dzień. Być może to jakieś moje przewidzenia bo upierzenie rzeczywiście wskazywało by na pustułkę, choć wydawane odgłosy już z kolei, nie.
Ptaki niezupełnie moje - Zenek i Hedwiga na tegorocznym Święcie Bzów w Siedlisku (ongiś Carolath):
Zenek
Załącznik 147223
Hedwiga (z prawej)
Załącznik 147224
Pokaz sokolników był jedną z atrakcji tegorocznego święta, trafiaja do nich ptaki "uszkodzone", są leczone i odchowywane.
Wrony ;-) - na czasie ;-)
No to jeszcze z dziś ;-)
Z dzisiejszego krótkiego spaceru nad morze w ramach resetu po pracy. Nie miałam Olka, tylko dyżurny kompakcik.
Załącznik 148116 Załącznik 148117
Załącznik 148118 Załącznik 148119
Załącznik 148120 Załącznik 148115
Gratuluję kadrów! Świetne!
Świetnie uchwycone. :mrgreen:
Ola_Olga - świetne foto. Gratulacje.
Zenek i jaskółka - piękne.
Pozdrawiam.
Świetne zdjęcia!
Czy ta mewa da radę to zeżreć ? :shock:
Brawo za foty :D
Nie pytawszy o zgodę pozwolę sobie samowolnie zamieścić dwa zdjęcia autorstwa Tamary, małżony naszego kolegi Moosa. Na zdjęciach nowy domownik Domu Pod Klonem. Od paru dni goszczą go na swoim podwórku.
Załącznik 148134Załącznik 148135
Ale fajny :-) Taki koleżeński :-) Dzidziusia nie przyniósł przypadkiem??
Pewnikiem " młode" będą :)
Pozdrawiam.
@MikolajN - prawie jak orzeł wyszła :D
Pliszka żółta ?
jeszcze kukułka
trzciniaczek
@viruss - fajne zdjęcia :) Trzciniaczka ciężko ustrzelić, tak więc gratuluję :)
właśnie cały czas porównuje trzciniaczek / rokitniczka ?
może ktoś pomoże ? bo wyjdzie, że się nie znam albo oszukuję :) to pierwsze przełknę :)
Pozazdrościłem Abirowi i też sobie ustrzeliłem ptaszka, prawie jak bielik :roll:
Załącznik 148694
Załącznik 148695
zięba
Poszedłem do ogrodu coś do DITLa ustrzelić, a tu patrzę... bielik... taki sam jak u alnico :mrgreen:
Załącznik 148776