Ze spust migawki w A7 jest bardzo czuły, podobnie jak w @99. Kilka dni temu bawiłem sie nim chwile w sklepie i prawie przy każdej próbie ustawienia ostrości od razu robił zdjęcie.
Wersja do druku
podsyłam ciekawe zdjęcie... wg mnie ciekawe:
http://www.flickr.com/photos/cybertect/11479765633/
wg exif'a ISO jest 12800, to chyba jakość jest dobra, nawet bardzo dobra(?).
Mnie jakoś nie wzrusza i nie widzę potencjału lepszej matrycy, zwłaszcza że w EXIF widzę również: Adobe Photoshop Lightroom 5.3
i nie widzę zdjęcia w formacie 24MP a jedynie 1024x768, czyli niecały 1MP, więc było z czego odszumić
Postać w tle ma na sobie i tak sporo szumu, mimo iż jest to cz-b zdjęcie. Samo zdjęcie natomiast ładne.
akurat szum jest, nawet szum jest ładny ale to przez umiejętne wywoływanie i wg mnie czarno białe zdjęcie.
ja raczej dostrzegłem w nim wysoką jakość, tzn dużą ilość szczegółów. ostre zdjęcie i wyrazistość.
może się nie znam ale dla mnie nie wygląda na tak wysokie ISO... chyba, że się mylę i jednostki o mniejszej matrycy i niższej rozdzielczości też osiągną taką jakość jak na przykładowym zdjęciu.
Przy tak dużej rozdzielczości po zmniejszu szum staje się bardzo drobny, więc detali jest sporo.
ok, to w teorii. ok, to może i w praktyce.... ale wybaczcie mi ja nie widziałem jeszcze takiej jakości przy tak wysokim ISO.
troszkę porównania NEX-5N z A7
http://www.flickr.com/photos/1120229...n/photostream/
Hi - Rob / cybertect tutaj .
Zauważyłem , że jesteś związany z moim zdjęciem na Flickr i pomyślałem, że mogę dostarczyć szczegółów można było spekulacji na temat .
Proszę wybaczyć mój biedny polski - używam Google Translate zamieścić tutaj :)
Oto kilka 100% uprawy oryginalny kolor tylko z redukcji hałasu stosowane w domyślnym Lightroom ( 25 % kolorów , 0 % luminancji ) .
Suwak ostrzenie maskująca została ustawiona na 95% , aby wyostrzyć tylko ważne informacje , a nie szum tła . Inaczej ostrzenia jest w ustawieniach domyślnych Lightroom w wysokości 25% , 1,0 pikseli i Szczegóły 25% .
Czarno-biały wersja na Flickr miał takie same ustawienia ostrzenia i trochę światła redukcji szumów na poziomie 10% .
Pełny rozmiar
100% Uprawy
Obiektyw używany do ręcznego ustawiania ostrości obiektywu Canon FD 135mm f/2.0 przy f/2.0 . Światło zmienia się wiele , choć często bardzo słabe , dlatego , że był w 1/1600 sekundy , gdy światło dostał nagle bardzo dużo jaśniejsze .
Ponieważ mam go , byłem bardzo zadowolony z wyników A7 na wysokim poziomie ISO , choć moje poprzednie aparaty cyfrowe byłyCanon 5D Mk 1 i Panasonic G2.
Mam nadzieję, że jest to przydatne dla Ciebie .
pozdrowienia
Rob
@Rob
thank you for the information.
dzięki za informacje.
I hope you don't mind placing link to your photo.
mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko umieszczeniu linku do Twojego foto.
I am interested in this camera. I want to buy it.
jestem zainteresowany tym aparatem.
I am thinking about Sony A7 + 35/2.8.
myślę o takim zestawie A7 + 35/2.8
No problem. The link was perfectly fine.
Nie ma sprawy.Link był idealnie w porządku.
The FE 35/2.8 lens looks good, but at the moment I only have the 28-70. I bought the A7 primarily to use a lot of manual focus lenses that I own already.
FE 35/2.8 obiektyw wygląda dobrze, ale w tej chwili mam tylko 28-70. Kupiłem A7 głównie korzystać wiele z manualnym ustawianiem ostrości, że posiadają już.
Rob