Odp: Kieliszek na kafelku
Wklejam trzy fotki do rzucenia okiem. Wszystkie małpką, z ręki. Róża tegoroczna, jesienna. Nie dałem rady ująć w całej krasie.
Pzdr, TJ
101 Liść w świetle przechodzącym ze śladami światła odbitego w barwie niebieskiej - WB aparatu miał problem z tak oświetlonym obiektem
102 Róża jesienna
103 Trzy liście jesienne w świetle przechodzącym na tle ciemnych fal jeziora
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Jak dla mnie to 102.
Przepraszam za namolność, czy mógłbym liczyć na parę słów w temacie - dlaczego?
Pzdr, TJ
A mnie się podoba 101. Tak po prostu. Nad argumentacją się jeszcze zastanowię ;-)
101 jak najbardziej ,fajna faktura te niebieskie odblaski dodają uroku, można dodać więcej kontrastu ,troszkę podostrzyć i fotka fajowa:)
Karol, brudnyhary,
dziękuję za wyrażenie opinii. Może coś by się dało jeszcze dodać do opinii o 101?
By się lepiej myślało wklejam trzy krajoznawcze fotki.
Na jednej Neptun na tle fasady dworu Artusa. Maszt flagi jest prosty, niestety Neptun troszkę krzywo wyszedł w perspektywie, bo był bliższy.
Korygowanie perspektywy w różnych planach (odległościach od obiektywu) jest chyba niemożliwe. Jeśli jedno się wyrównolegli, to drugie pada tym bardziej.
To samo jest, chociaż łagodniej wyrażone na fotce przedstawiająca na pierwszym planie pale na Motławie i w tle statki spacerowe zacumowane przy ul. Długie Pobrzeże.
Pale są przy Wyspie Spichrzów. Sądziłem, że to ostatnie zdjęcie, bo szumnie ogłoszono w mediach rozpoczęcie robót na wyspie. Niestety firma budowlana zrezygnowała i po 66 latach od wojny znów zastój. Przydałoby się więcej DRu. Wszystko było wykonane małpką, więc jest jak jest.
Na ostatnim zdjęciu jest przedstawiony fragment bocznej ściany muzeum morskiego mieszczącego się w spichrzu widziany z ruin północnego cypla Wyspy Spichrzów.
Jeśli któś tam latem się zapląta, to ryzykuje niezły mandat (za nic) od straży miejskiej, która tylko czeka tam cierpliwie z bloczkiem formularzy na zbłąkanych turystów. Mi się udało, bom krajowiec i znam ścieżki.
Pzdr, TJ
104
105
106
(106) najbardziej mi pasuje :-)
Wklejam fotki z małpki - widok zimowy na jezioro oraz trzy przedstawiające szczegóły budowli wodnej. Fotki są rozmieszczone w kolejności od najmocniejszej do najsłabszej wg mojego oka. Do zerknięcia.
Pzdr, TJ
107
108
109
110
Widok zimowy na jezioro cool.
Wklejam 2 fotki kwiatków wykonane kompaktami, jedna - z ręki. Pierwsza jest przeładowana, druga- trochę mało światła. Do zerknięcia.
111
112