Hrr bardzo lubię "nocne zdjęcia nocy" i osobne miejsce na strofoto byłoby się przydało, bo kilku gwiezdnych cykaczy jest na forum.
Podwodne też sam mniód.
Wersja do druku
Przemierzam wulkaniczne krajobrazy lecz nie mogę w sobie znaleźć tego ognia z przed roku, który dawał parę napędzającą lokomotywę zdjęć australijskich. Motywów tu nie mniej, aparat o znacznie większych możliwościach. A efektów brak.
W zasadzie powstają tylko pamiątkowe foty z wycieczek. Z trudem przychodzi wybranie czegoś godnego wrzucenia na forum.
380.
Załącznik 131898
Bazalt utarty na piasek, urok czarnych plaż.
381.
Załącznik 131899
Pierwsza tak duża kałuża jaką znalazłem na Teneryfie. Na tyle permanentna, że rośnie w niej zielsko i dookoła nieśmiało kumkają żaby.
382.
Załącznik 131900
I co więcej do szczęścia potrzeba ?
379 bardzo mi się pdoba :)
Bazując na zdjęciach - różnorodności tematów jak i miejsc - fajne wiedziesz życie, Hrr!
Ja wpadam popatrzeć na foty i nacieszyć się tym, że ktoś się cieszy ze swojej pasji!
pozdrawiam,
Dziękuję za odwiedziny i kilka miłych słów. Zawsze sympatyczniej jak jakiś post się pojawi.
Sawa staram się jak mogę i parę fajnych akcji udało się zorganizować. Ale już się skończyło, ten rok niejako siłą rozpędu. Od przyszłego już proza życia i szara rzeczywistość - jedyne co mnie pociesza to fakt iż najprawdopodobniej osiądę w dość bogatym w krajobrazy miejscu ;).
Kolejne zdjęcia ze spaceru, postęp jest bo spacer był tylko po foty. Zabrałem ze sobą tylko aparat i nikogo więcej.
Nadal jednak nie potrafię wykorzystać potencjału matrycy em-5 i kolory, tony, dynamika czy szczegóły zwyczajnie mi się nie podobają.
Zapraszam do oglądania więc, dziś okolice Punta de Hidalgo - północne rejony Teneryfy:
383.
Załącznik 133239
384.
Załącznik 133240
385.
Załącznik 133241
Więdła, więdła aż zdechła niemal całkowicie. Fotografia w roku 2014 po raz pierwszy odkąd zacząłem się tym regularnie zajmować, zaliczyła regres względem roku poprzedniego. Przykre.
Ale pstrykam, kolejne zdjęcia z Teneryfy.
386.
Załącznik 136559
El Roque de los Hermanos. La Punta del Hidalgo to moje ulubione miejsce do dumania.
387.
Załącznik 136557
Na północy Ocean z reguły jest wzburzony
388.
Załącznik 136558
Ale nie wszystkim to przeszkadza
Pozdrawiam
Ładne 386. Kadr dobrze zbudowany. Chmury jakoś mało realistyczne się mi wydają. Jakoś ingerowałeś w PSie?
Dzięki, budowałem go długo. Zdjęcie jest wydumane, przebywam tam sporo czytając książki czy słuchając fal. Było więc sporo czasu żeby je zaplanować.
Jasne że ingerowałem. Posklejałem z 3 zdjęć, ciągnięte kolory i cienie, delikatnie gaszone światła, odszumiłem, wyostrzyłem...
Zależało mi na kiczowato rozmytych falach. Czas naświetlania to chyba 30s, czy coś koło tego. Efektem ubocznym są "miękkie" chmury.
I wszystko jasne :) Chmury to niski koszt tak fajnej foty.
Pozdr