Ale na co mi taki klocek? Ja chcę takie małe coś, jak GF1 :) No i rzecz jasna nie jest mi taki aparat do niczego potrzebny, więc jako zabawkę kupię go dopiero wówczas, gdy będzie tani ;)
Wersja do druku
Spokojnie, ceny spadają. Dzięki NEX-om.
GF2 czuję, że będzie (relatywnie) tani. Za rok :-P
Mysle, ze stanieja, choc szybciej w US, niz w EU :-(
Ceny wyjsciowe kolejenych modeli Panasa sa lekko nizsze niz poprzednich serii.
A i tak zaraz po ukazaniu sie - jeszcze nizsze na rynku.
Epicure, z tym dobrym ostrym kitem 14-45mm to moze byc problem, pewnie niestety coraz czesciej bedzie oferowany slabszy 14-42mm. Chyba, ze ktos sie jednak opamieta...
* * * * *
GF2
- 19% less volume and 7% less weight
- 12 Megapixel
- 1080i (60i/50i)
- Built-in flash new popup mechanism (new bounce flash system)
- LCD has 460.00 dot resolution
Niebrzydki ten nowy Panasonic, ciekawe jak się ten grip trzyma w ręku.
Ja jestem relatywnie spokojny o cenę.
To już nie te czasy. NEX-y trochę namieszały.
O, widze, ze sa dwa posty po napisaniu mojego, ktory przerzucilem do watku GF2, zatem przepraszam. Ale chyba kontekst jest w pelni czytelny, wiec moze tak zostac moim zdaniem.
A propo ceny - ja juz sie przyzwyczailem - ze ta oficjalna wejsciowa zabija, a wkrotce na eBay, Alledrogo, a czasem na ktoryms Amazonie jest duzo taniej.
Oly testuje już prototypy matrycy Kodaka (16MPx) z elektroniczną migawką :shock:
Najnowsza technologia Kodaka charakteryzować ma się super światłoczułością i ma być dostępna nie tylko w Bayerze ale i B&W :emot shock silnia:
Olek powie dziękuję Panasowi na początku 2011r. - teraz już wiemy dlaczego nie chcieli użyczyć Olkowi algorytmów AF.
BTW. FT3!