co tutaj moze byc ciekawego ? porównywanie obiektywu typu zoom na jego długim końcu ze stałką chyba jest oczywiste i nie powinno powodować zdziwienia ani zbytniej radości
Wersja do druku
czesc wam mam pytanko jak myslicie mam teraz od jakis kilku kat em1 mk1 ...czy warto zamienić aparacik na mk2 ?
chodzi mi raczej czy wniesi coś nowego ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
przecież wystarczy poczytać specyfikację i widać czym się różnią. Jak potrzebujesz tych nowych ficzerów to zmieniaj
nowszy model przeważnie wnosi ,,coś nowego'', problem w tym czy to nowe jest Ci potrzebne, czy poprawisz swój warsztat,
a jak znając życie decyzja pewno już zapadła.
Dla mnie nic nowego nie wnosi, poza bardziej upchaną matrycą i większymi szumami... ja osobiście nie zrobię przesiadki bo to kompletnie się nie opłaca, jak masz trochę wolnej kasy to lepiej zainwestuj w dobre szkło, tego u Olka nie brakuje.... Ja poczekam może za trzy lata pojawi się em3 który będzie miał mniej gadżetów a lepszą jakość obrazka na wyższym ISO, dla mnie to najważniejsze...
Sprzęt rzadko kiedy wnosi coś nowego do zdjęć.
Do zdjęć, to od jakiegoś czasu chyba nawet nic nie wnosi, ale fajnie jest kupić sobie czasem coś nowego ;)