Dzięki za wpisy. Kolejna fota:
1392
Wersja do druku
Dzięki za wpisy. Kolejna fota:
1392
Witaj
Rafale bardzo ciekawie operujesz swiatlem , lubie fotografie ktore nie maja jednolitego swiatla daja mozliwosc interpretacji , maja w sobie jakas tajemniczosc , klimat.
Jedno mi tylko przeszkadza , bo kadr superek tylko nie myslales zeby tak wiecej tej przestrzeni , szerszy kadr, wiem ze tak idelanie wpasowales modelke w kadr ale brakuje mi te przestrzennosci.:)
Ale co ja ci bede , czy ja sie w ogole znam:):wink:
Bernard, każda uwaga (jeśli nie złośliwa tylko merytoryczna) jest dla mnie bardzo cenna. To prawda, mam tendencje do ciasnego kadrowania. Nieraz zastanawiam się czy to nie błąd, że właściwie wszystko bardzo ciasno kadruję. Kolejna fota ma trochę więcej "oddechu".
Zastanawiałem się czy naoliwkowane nagie ciało dziewczyny plus kropelki to nie na maksa ograny temat. Chyba ograny, ale nie mogłem się powstrzymać przed zrobieniem takie foty. :wink:
Czy Waszym zdaniem kropelki na nagiej dziewczynie to jest siara? Tak jak dawniej naga kobita na tle okna.
1393
No teraz jest wery good , juz jest ta przestrzen ,co do ciasnego kadrowania sam tak mam wlasciwie, czesto sobie obiecuje ze bedzie nastepnym razem inaczej ale zawsze wychodzi tak samo.:wink:
Bardzo ladnie tu wyszlo , o swietle , swiatlocieniach wpominalem ze takie podejscie do portretu jest dla mnie swietne.:)
Co do zlowsliwosci raczej nie miewam takich , nauczylem sie przez te 1o latek na roznych forach wypowiadac sie tylko w temacie zadnych innych uwag poza tymi co subiektywnie wydaje mi sie ze mozna by inaczej.:grin:
Mam jeszcze jedno pytanie zatem bo tutaj modelka jest zroszona woda , czy moze masz fote bez tego efektu bo ciekaw jestem ja to swiatlo by sie rozlozylo.:idea:
cyt" Zastanawiałem się czy naoliwkowane nagie ciało dziewczyny plus kropelki to nie na maksa ograny temat. "
cyt" Czy Waszym zdaniem kropelki na nagiej dziewczynie to jest siara?"
No wlasnie chcialem ci to powiedziec , jakos nie do konca ten efekt mnie przekonuje ., bo wiesz swiatlo wtedy nabiera innej dynamiki , nie "kladzie":grin: sie na modelce . staje sie bardziej ekspresyjne to pewnie dobrze ale tez zatraca sie gdzies ta aksamitnosc .
"Ograność" temetu to chyba mało istotna rzecz. Robić trzeba takie zdjęcia na jakie się ma ochotę i jakie sprawiają radość. A że te wykonywałeś z najwyższą przyjemnością to nie ulega wątpliwości, więc w czym problem ?
Mam całą masę zdjęć z tą modelka, ale jeszcze nie obrobione, bo sesja była wczoraj. Zrobiłem też cały film BW - Kodżaka T-maxa 100. Ciekawy jestem jak mocno zmiażdży ten film cyfrę pod względem rozpiętości tonalnej. Porównanie będzie fajne, bo robiłem podobne ujęcia cyfrą i analogiem.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Hrr, masz oczywiście rację. Najważniejszy jest fun, a ten mam zawsze wielki robiąc akty. Ciekaw jestem tylko czy foty kropelkowe opatrzyły się ludziom, bo sporo tego w internecie.
Mnie się nie opatrzyły, bo uwielbiam foty z nagimi pięknymi kobitami. To mi się nigdy nie znudzi.
Moze i ograny, ale zrobiony dobrze, to zadna ujma dla faceta :)
Tez ciekaw jestem porownania.
Ja po swoich ostatnich "przejsciach" z kliszakiem chyba na zawsze porzuce kolorowe klisze i zostane tylko przy B&W.
Blyskales czy swieciles ciaglym?
Kolejna fota. Modelka Maja.