Matka boska ciekawa, chętnie zobaczyłabym zbliżenie.
Reszta z tamtej wrzuty taka swojska. :wink: Chłopcy świetni, zwłaszcza ostatni. :)
Wersja do druku
Matka boska ciekawa, chętnie zobaczyłabym zbliżenie.
Reszta z tamtej wrzuty taka swojska. :wink: Chłopcy świetni, zwłaszcza ostatni. :)
Ejoł.
Dziś dla odmiany coś niemiejskiego - kilka bieszczadzkich reminiscencji z pozdrowieniami dla caymera.
Pewnie jeszcze coś wrzucę, dopiero zaczęłam obrabiać.
TO pierwsze to natychmiast do galerii.Ono jest niesamowicie piekne.
A ja wiem co pisze ,bo jestem lowca mlodych talentow.
Apz, nic nie kombinowałam z warstwami ani ekspozycją, mgła była po prostu boska.
Miruś, miło Cię widzieć w dobrym zdrowiu. Nie wiem, czy jak mnie złowisz, będę w stanie spełnić Twoje trzy życzenia ale zrobię co w mojej mocy :)
Sluchaj Mirka, bo racje ma.
PS
podeslij troszke wiekszy rozmiar pierwszego, bo ciekaw okrutnie jestem jak by wyszlo bez tych poreczy.
kaczy@poczta.onet.pl
No ślicznie, ślicznie ale nie chciałam tak ingerować w naturę.
Apz, exifów nie ma, bo kiedyś odhaczyłam opcję w Raw Therapee i teraz nie potrafię tego zmienić. Na zdjęciu jest iso 200, przysłona 8.0 i czas 200s. Ogniskowa 14 mm.
Ok. siedzę przed kiepskim NEC-em w robocie - wydało mi się, że widze ich podwójnie, nie 4 osoby. Myliłem się, ślepy widac już jestem wieczorem. Przepraszam za zamieszanie...
Od kiedy to dechy i paliki są naturą, to tak jakbym napisał, że skrzynki gazowników są architekturą.
Foty są super. Pozdrawiam AP.
No wiem... co zrobić... Nie lubię nadużywać stempelka. Tu i tak musiałam go użyć, bo w tle jest jeszcze jeden pan... :oops: (k@czy widział)
Dzizas !!! ale to dobre jest...
Najblizej do Chelmonskiego "Jesieni", ale o wiele bardziej mocny jesienny klimat- znacznie lepsze.
Kiedys diabolique mial taka fote z jakiejs inscenizacji bitwy- wygladalo jak obraz, ale to jest mz mocniejsze.
Dzieki za duzy rozmiar- zaraz ci odesle wystemplowane.
Zdjęcie kapitalne!
Zarówno kolory, światło jak i zamglenie tworzą klimat tego zdjęcia.
Sam nie wiem, czy te poręcze tak bardzo przeszkadzają. Bez nich, zdjęcie nie jest lepsze- jest inne. Poręcze umiejscawiają to zdjęcie gdzieś na szlaku, natomiast bez nich, sceneria robi się bardzo tajemnicza.
Poniżej coś, co mnie zauroczyło w Bieszczadach - "Baza ludzi umarłych". Bardziej pasowałaby sceneria zimowa. Nie umiem się bawić w PS-ie w celu uzyskania klimatu, żałuję. Tych ciężarówek jest tam w pip, sporo jeszcze pracuje.
Ciekawe to złomowisko - u mnie złomiarze dawno już wykradliby to wszystko i zamienili na denaturat...
Pozdrawiam. AP.
W tamtych miejscach to ten zlom jest raczej uzytkowy jak widac na zalaczonych fotkach, wiec nic tam po zlomiarzach :-) Kawal historii jak widac.
Ten pierwszy to popularny "det" -> litery na pokrywie DT 75, pojazd wszystko mogący, ale już bez gąsienic.
Trzeci ma napis "Awtozawod im. Mołotowa".
A zaglądałaś do wnętrz ? Warto by zdjąć sterownie.
Ten na trzecim (z fabryki im. Mołotowa) jest na chodzie. Facet w nim grzebał i z tego co słyszałam z męskiej rozmowy - jeździ. Wieczorami przy wielu domach widziałam autochtonów grzebiących w tych starych ciężarówkach. Pewnie jest tak, jak piszecie - magazyny części zamiennych - z jednych wykręcają i wkręcają w drugie :)
No cóż, nie będę oryginalna. Bieszczadzkie anioły1 po prostu mnie zauroczyły. Genialne zdjęcie.
Ja tez nie moge sie oprzec urokowi pierwszego z bieszczadzkich. Piekny obraz.
On wygląda jak Włóczykij z Muminków! I moim zdaniem robi to bardzo dobrze ;-)
Nim nadejdzie zima wyrusza na południe.
Witam towarzystwo po przerwie. Mam dwa obrazki do pokazania. Chętnie poznam opinię co bardziej do Was przemawia - kolor czy cz-b. No i w ogóle... ;)
Światło było niezłe, ale kolor do mnie nie przemawia. Wolę czarno-białe.
Pozdrawiam AP.
Dzięki.
Kiepskie było już światło, niestety.
Jak miło Cię widzieć Agniesiu :D
... ja zawsze stawam na kolor :)
Cześć AgaPiet!
Nie zdecydowanie, ale B&W.
Zdecydowanie lepiej skradanie się uchwyciłaś na 1. Też wolę b&w.
dla mnie białoczarne. Jakieś takie telewizyjne jest.
Ale ten Włóczykij, ach, aż go sobie jeszcze raz otworzyłem.
Czarnobiale ma cos w sobie.Tego kolora tez przerob,luminacji kierunek zmien i swiatlo sie pojawi.
A tam czarodziej zaraz.Przypodowywuje sie p.Bufetowej.Chce byc najprzypodobywanniejszy.
Wizje dostalem piszac posta zeby zostac najprzypodowywanniejszy,ponizej zamieszczam.Jak kolor to tak-ze swiatlemZałącznik 54680niech na dachach papa zagra w godzine odpowiednia.
Jak czarnobiale to takieZałącznik 54681mnie wyszlo.
A jak corka w slady mamy poszla(poszedla),to p.babcia mamusi trzymajac smiene w rekach takie by wtedy zrobilaZałącznik 54682
Hejka Bufetowo :grin:
Ja tam wolę bw, wogóle jak widzę "Bufetową" to odrazu jakieś właśnie czerno-białe mam skojarzenia :wink:
Dzięki kochani za odwiedziny. Miałam wielkie bezwenie ostatnio, pomału wychodzę z mroku, to były pierwsze próby po długim czasie.
Miruś, że też nie mogę Ci repa dać za najprzypodobywanniejszość... Z drugiej strony - takie wirtualne punkciki są niczym w porównaniu z plusami wszchświatowymi :)
Pora nadrobić zaległości. Na początek trzy kolory x2 i jedna kura gratis.
Kurde,kura wzrokiem zabija.One cos maja z tesciowymi wspolnego???
Aaa tam sa jeszcze dwa foty.To brakuje trzeciej bez ludzia zadnego ,wszystkie w takim samym formacie i kadrze.Bylby kpl.i wtedy kura w innym poscie by sie lepiej sprawdzila.
Rowerek i kura, każde w swoim stylu ,oba świetne.
Pozdrawiam. AP.
Miruś, to trzykolorowe by pasowało jako tryptyk z czerwonym ludzikiem i np. bałwanem ;) Raczej nie lubię miętolić tego samego motywu, wrzuciłam dwie wersje bo obie wydały mi się ciekawe, siakoś wyjątkowo.
Apz, dzięki.