Biker powtórki to tylko na egzaminach :). Jest bardzo dobrze jak dla mnie i bardzo niepowtarzalnie. Powiem Ci, że dla mnie błysnąłeś tym co osiągnąłeś z tym napisem autobusu :)
Wersja do druku
Biker powtórki to tylko na egzaminach :). Jest bardzo dobrze jak dla mnie i bardzo niepowtarzalnie. Powiem Ci, że dla mnie błysnąłeś tym co osiągnąłeś z tym napisem autobusu :)
Tak pierwsza fotka jest super - ale faktycznie powalczyłbym jeszcze z tym balansem bieli.
Ta fotka to fart dla farciarza, ale i trochę nagroda za wytrwałość. Trafiłem za 5 razem, a atobusy o tej godzinie jeźdźą co 20 minut.
Strasznie trudno było to tak upolować, bo przed przystankiem są światła i autobus mógł stanąć, a naświetlanie by trwało.:grin:
Biker to doświadczenie a nie fart :). Też potrafisz - więcej wiary :)
Jakbym nie wieżył że coś trafię, to bym tam nie sterczał.:grin: A fart naprawdę polega w tym przypadk na tym, że autobus stanął na przystanku i aparat skończył naświetlać zdjęcie.
Z pociągami już tak idealnie nie poszło. Fotka jest OK, ale ze względu na roboty, pociągi przed dworcem na Widzewie bardzo zwalniają i trudno trafić idealnie na moment wyzwolenia migawki, tak by wjechały w kadr. Z 6 zdjęć, wyszło 1.:grin:
Nie tłumacz się. Gdyby wszystko zawsze wychodziło to w galerii i na forum pełno byłoby takich fotek z napisem a tak masz coś niepowtarzalnego :)
Bo farciarz jestem, ale strasznie mi się takie foty podobają i jeszcze sobie potrenuję bo 200 m. od domu najłatwiej.:grin:
Mam pomysła:grin:
---------- Post dodany o 01:34 ---------- Poprzedni post był o 00:14 ----------
Mam drugą wersję autobusu z balansem bieli na punkt. Ciekawe jak ją ocenicie. Wszystkie uwagi mile widziane.:grin:
Poprzednia bardziej mi się podobała ;)
Też mi się tak wydaje, choć mam wrażenie że jest za żółta przy latarniach. Ale to może być mylne, bo takie są światła od latarni. Drażnią mnie jednak te plamy przy latarniach. Zobaczę czy wyjdzie lepiej na innej przysłonie i gdy będzie trochę jaśniej.:grin:
---------- Post dodany o 01:46 ---------- Poprzedni post był o 01:44 ----------
Paweł Ty jedziesz na zlot do Chełmna????
Obydwie wersje autobusu linii 85A się podobają , choć ta pierwsza chyba nieco lepiej się prezentuje.
Gwiazdki masz. Wprawdzie małe, ale masz. Jak przesłonę dasz wyższą - tak z f=8 lub 11 to i gwiazdki większe będą.
Autobus fajny, mógłbyś tylko te białe plamy po reflektorach występlować - pewnie by lepiej było.
Balans bieli, cóż - postaraj się aby kostka w popiel wpadała. Choć wiem, że lampy sodowe każdy balans zepsują.
Fotki autobusu kapitalne. Dawno nie widziałem tak fajnej nocnej fotki. Brawo:) Zarówno za fotkę jak i pomysł :)
A też tak masz, że jak się wieczorem przy drodze z aparatem ustawisz, to przejeżdżający zwalniają? :D
ahutta autobusy zwalniają bo mają przystanek, ja już to sobie wyobserwowałem.Miałem nawet podobą fotkę, ale nie aź tak fartowną. Z pociągiem na stacji w Skierniewicach, też mi tak wyszło, statyw na peronie, obliczenie "na oko" hamowania i.............fota jest w galerii. Nawet kolejarz poczekał z odjazdem, aź aparat skończy naświetlać.
Andrzej ja wywoływałem fotę w OV, sprawdziłem wszystkie możliwe opcje balansu bieli. Najlepiej wygląda na.........chmurce.
Boguś ze stemplowaniem to ja jeszcze muszę sporo roboczogodzin wysiedzieć, zanim to opanuję, bo karykatur nie chcę. Nie łapię wszystkiego, taki Biker:grin:
A co do przysłony, to większa np. 8 czy 11 będzie wymagała wcześniejszej pory na zdjęcia. Zobaczę jak to się będzie miało do czasu naświetlania. Muszę to przetrenować.
Boguś ja takich fotek nie robię bez statywu. Nawet jak pójdę wczesniej to ze statywem i ustawię migawkę na opóżnienie 2 sek. żeby niknąć wszelkich drgań. To dobra metoda, sprawdziła się na pociągach i tym autobusie.:grin:
Dla mnie autobus- bomba!!!
Ten raczej nie wybuchnie. A może uda się zrobić lepszy.:grin:
Janusz, bardzo fajny pomysł z autobusem. Jak już będziesz mógł po mieście śmigać, to tylko znajdź lepszą miejscówkę (z jakmiś fajnym obiektem w tle) i efekt będzie świetny.
Pozdr
Ale fajny pomysł z tym autobusem :)
Autobus jest super!!!
A ja czekam na kolejne polowanie na pociągi. Tylko żeby nie było tak jak ostatnio prawie dwie godziny w temperaturze -15 stopni:grin:
Dzięki chłopaki za ciepłe słowa. Gdyby nie skutki choroby, to miałbym więcej podobnych ujęć. Kiedyś zrobiłem taką fotkę, też autobsu który wjeżdżał na Pl. Wolności. W tle był Kościszko. Świetnie to wyszło, ale trochę było ruszone. Tak jest ogromny potencjał na takie zdjęcia, ale ja na razie niestety nie mogę.
A co do pociągów, muszę zmienić miejsce, bo okolice dworca na Widzewie są tak rozkopane, że wieczorem nie ma za bardzo gdzie statywu postawić.
Ale jak zdrowie się poprawi to coś wymyślę.:grin:
A tu macie coś w prezencie- wspomnienie z fajnego niedzielnego wieczoru w Szczecinie, wieńczącego Finał regat wielkich żaglowców.
1.Mam kilka podobnych, ale na razie nad nimi pracuję.:grin:
Pozdrowerki dla wiernych fanów:grin:
Bardzo fajne zdjęcie, woda wygląda jak wypolerowany parkiet albo tafla lodu.
A powiedzcie mi skąd biorą się takie małe delikatne plamki na zdjęciu??? Bo u mnie czasem też się pojawiają i nie wiem czy to niedoczyszczony obiektyw czy może coś w środku.
Paproki latają w powietrzu.
Ale czasem trzeba matrycę oczyścić funkcją w aparacie.:grin:
Cienko u mnie ostatnio ze zdjęciami, relacja z ostatniej wycieczki i galeria sporo spóźnione.
Zanim coś stałym bywalcom moich rowerowych historyjek pokażę, mam zaproszenie do Łodzi na naprawdę niepowtarzalną imprezę.
Wiem, wiem ile razy do tej Łodzi można..................
Ale na takie światła warto, możecie mi wieżyć.
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,14623024,Festiwal_Swiatla__Zobacz__co_sie_ wydarzy__WIZUALIZACJE_.html#LokLodzTxt
Pozdrowerki:grin:
Super impreza naprawdę polecam.
Będę czekał na relacje z tego wydarzenia:-P pewnie jakby pogrzebał trochę w tym wątku znalazłbym zdjęcia z poprzedniej edycji.
Cicho się ostatnio zrobiło na moim wątku. Ale ja nie próźnuję.Zanim przedstawię stałym bywalcom krótką ale ciekawą historię tegorocznej wycieczki rowerowej z córką Olą, chciałbym zrobić to co się odemnie pewnym osobom związanym z forum należy.
Od niedawna mogę się cieszyć posiadaniem E-30 i objektywu 12-60. Nie ukrywam że marzyłem o takim zestawie sprzętu od czasu grasowania w przędzalni Grohmana z użyczonym w/w zestawem.
Wszystkim kolegom którzy mają swój udział w tym że mam to co było upragnione i nieosiągalne składam serdeczne podziękowanie.
Nie wymienię nikogo z nicka z oczywistych względów, ale to w niczym nie zmienia mojej dla Was wdzięczności, bo pomogliście spełnić moje najskrytsze marzenie.
WIELKIE DZIĘKI, a ja postaram się zrewanźować ciekawymi fotami.:grin::-P:wink::grin::esystem:
Mam nadzieję że na początek tak się spodoba.:grin:
O wiele lepsze od tego z galerii co dzisiaj wstawiłeś :). Ciesz się Biker chłopie - kto jak kto ale Ty na to zasługujesz :)
no Panie, bardzo fajne, nawet wybuchowe:wink:
Kapitanie Waruga cała przyjemność pokazywania Wam Łodzi jest po mojej stronie:grin:
Zawsze do usług............może kiedyś więcej:grin:
Fajne fajerwerki na tym ostatnim.
Mam tego więcej, ale jeszcze nad nimi pracuję, podobnie jak nad całą galerią z tegorocznej wycieczki.:grin:
Teraz trafił się zlot i znów materiału przybyło.
---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post był o 22:04 ----------
1.
Widoczek z niedzielnego wschodu nad Wisłą
Fajna perspektywa, a ta mgła sącząca się w tle - wprost cudowna. :) No i uchwycone światło. :)
Mam drugą wersję, ale jast jakby bardziej żółta, chociaż nieco lepiej oddaje faktyczną scenerię jaka tam była.
Dzięki za wizyty, miło Was widzieć.:grin:
---------- Post dodany o 23:23 ---------- Poprzedni post był o 23:19 ----------
a tu orginalna wersja
No właśnie, mnie się ta druga wersja bardziej podoba bo bliższa rzeczywistemu klimatowi. Strzeliłem kilka podobnych.
Bardzo ładny kadr, Janusz. Wrzucaj dalej.
Pozdr