Jasiu, bosko!
Fantastycznie to zrobiłeś. Napisz mi na priva koniecznie jak to zrobiłeś?
Mgliście sobie przypominam , że gdzieś mam tutka do tego efektu.
Grzesiek- dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję , ze pomysłów nie zabraknie :grin:
Wersja do druku
Jasiu, bosko!
Fantastycznie to zrobiłeś. Napisz mi na priva koniecznie jak to zrobiłeś?
Mgliście sobie przypominam , że gdzieś mam tutka do tego efektu.
Grzesiek- dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję , ze pomysłów nie zabraknie :grin:
Choć Jasiu jak zawsze służył mi pomocą (za co zawsze będę mu wdzięczna!) doszłam do tego sama i wrzucam ostateczną wersję zdjęcia.
oczy wilczycy :wink:...
Wanilka,jak dla mnie... bomba :grin:
Ogólnie nie jestem zwolennikiem sztuczności...
PS jest fajny ale.... :wink:
Urzekają mnie oczy na ostatnich fotkach :)
Oczy super, to rozmycie przy brwiach trochę zbyt nachalne. :wink:
Mysikróliku!
Rozmycie czoła to efekt obiektywu a nie szopa!, qrczę jak człowieka zaszufladkują to nie ma bata :|
czasem zastanawiam się czy warto tak w wątku "na forum" poszukiwać, dociekać, czy lepiej robić minę sfinksa i wrzucać zdjęcia, zawsze kilka osób wytknie to o czym była mowa w wątku, choć zupełnie nie a'pro pos :cry:
(wybacz Mysikróliku to nie było osobiste)
Mi tam się podoba, w końcu 85mm f2 :) i fota robiona z odległości metra, piknie i tyle.
Wanilia nie obraź się.... ale te dwa prostokąciki w oczach....
Mnie się bardzo podoba A1 m. Chyba najbardziej z wszystkich zdjęć z tej sesji.
Mam silne skojarzenia z "Panną Nikt" Tomka Tryzny.
Dziękuję Taztaz- rycerzu :wink:
... a ja myślę, że tego nie da się łatwo poprawić właśnie poróbowałem stemplować te prostokąty bez efektu- tzn wychodziło koszmarnie..........
Lampa po prawej nie niweluje efektu softboxa, tylko dodaje nowy refleks.
Przećwiczę to jeszcze.
Na dobranoc ostatnie z wczoraj...
Mi czegoś brakuje...
Wanilio prześledziłem całość zmagań z portretem przy softboksie mogę powiedzieć, że Twoje efekty są w miarę dobre. Zastanawiałem się nad przyczyną tego iż część forumowiczów widzi wyrażny sztuczny blur a efekt powstał przy użyciu wysokiej klasy obiektywu jak sama wyjaśniasz. Może warto o tę działkę przysłony przymknąć. Do tego też o ile mogę zasugerować, to zastosowanie wyrównującego kolor cery delikatnego mineralnego podkładu. Ostrość wtedy nie będzie przeszkadzać. Muszę też napisać, że wizje Dziadka bardzo mi się podobały. Modelkom się nie daj bo naprawdę są ozdobą Twoich prac a promocja też się liczy.
Mysikróliku, to nie było skierowane do Ciebie tylko taki wniosek mi się nasunął po sumie komentarzy. Sprawę przemyslałam, wnioski dla siebie wyciągnęłam. Nie ma co ciągnąć tematu.
A ponieważ Ty masz dziecięca tematykę na codzień to mam nadzieję, ze następne wywoła uśmiech.
Historyjka pt: "Możemy się pobawić , ale piłeczka jest Moja!!!"
Co do portretów to się nie wypowiem (bo się na nich kompletnie nie znam...), natomiast ostatni tryptyk MSZ jest po prostu rewelacyjny - masz to gdzieś w większej rozdzielczości?
Pozdrawiam
Super. :grin: Świetnie wyszło.
Mam :mrgreen:
tylko nie wiem jak duże tu wchodzą ...
Dziecko od małego musi wiedzieć "czyje co je" :mrgreen:
Bardzo proszę :grin:
...eee, coś się nie da :|
"Możemy się pobawić , ale piłeczka jest Moja!!!"
Jestem miłośniczką fotkowania dzeici i to chyba prawie wszyscy na forum wiedzą :wink:
Wanilka... No super poprostu :roll:
No widzisz trochę techniki....:wink::cool:
Dziękuję wam:grin:
Wanilia! ostatnie super! :) fajny pomysł i wykonanie oczywiście też :-P :wink:
słodkie to ostatnie :) bardzo fajne :)
Beatko nie znam sie na portetach, ale Twoje wpadaja w oko, bardzo mi sie podobaja. Dziecinny tryptyk rowniez udany :grin:
Jeszcze trochę Wenecji dla zmiany tematyki...
Zapraszam :grin:
Dzieciak z pieskiem szczególnie po powiększeniu miodzio. Z ostatnich to drugie, gdzie jest szeroki widok i charakterystyczna latarnia bardzo ładne i przyjemnie się wodzi wzrok.
no wreszcie zdjęcia z podróży, choć portrety są ładne to wole te widoczki :grin: Super podróże i pięknie zdjęcia z nich przywozisz :) no i na pewno wspomnienia też pięknie :wink: :lol:
Tryptyk z piłką fantastyczny :)
Dla mnie lepszy od widoczków.
Dziękuję :grin:
Tym razem portret nieco inaczej...
Ostatnie portretyogólnie podobają mi się (w tym warianty Dziadka), w ciekawym kierunku idziesz, jednak refleksy w oczach już nie. Ale za to Wenecja zawsze na tak.
Portret M3 bardzo naturalny, skromny i przez to może zwraca uwagę. Nie bez znaczenia jest tu ciepły, jakby trochę zamyślony i spokojny wzrok małej modelki. Odnosnie kompozycji to dzwonki kwiatków w pg burzą harmonię i nic nie wnoszą.
Wiejo zgadzam się z tą opinią w przypadku zdjęcia BW, na kolorowej wersji kolor dzwonków dodaje mi smaczku :wink:
Z ostatniej chwili:
Robię porządki w zdjęciach z Chin.
Tych fotek chyba nie wstawiałam:
- restauracja obrotowa w Szanghaju na szczycie hotelu- tam taka moda. Jak postawiłam torebką na parapecie okna to ani sie spostrzegłam a odjechała mi do sąsiadów :mrgreen:
- Widok na Hongkong
- dzieciątko
- i kaczka po pekińsku (fotka nie jest najlepszej jakości- odszumiana, ale zapewniam , że kaczka była pyszna :wink:
Latarnia mi się podoba, choć niebo troszkę zbyt granatowe. Widok na Hongkong- zastanawiam się, czym oni tam oddychają :roll:
Z ostatniej serii bardzo mi się podoba wen4 i restauracja obrotowa ( swoją drogą bardzo ładnie wyszła panorama zza szyb ani niedoświetlona czy prześwietlona), zapytam z ciekawości, który stolik był Twój?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
.... hmm czym jest ta egzotyczna potrawa na ostatnim zdjęciu tak się tu zastanawiamy.....