Ten wszystko robi sam, wołał już i skanował mi kolorowy slajd 135, nie było paprochów a tym razem bardzo kiepsko to wyszło.
Wersja do druku
Ten wszystko robi sam, wołał już i skanował mi kolorowy slajd 135, nie było paprochów a tym razem bardzo kiepsko to wyszło.
A wołanie w domu wychodzi tak... (no zwykle lepiej bo trochę za gęsto w cieniach)
385
Zgadza się. Z Łobzowskiej.
Fajnie fajnie to wołanie w domu Ci wychodzi, a te trochę za głębokie cienie nie można trochę w programie rozjaśnić tak do publikacji tu czy z zasady nie tykasz programem analogów?
Te moje co do tonalności i ostrości to wyszły dobrze tylko paprochy musiałem pousuwać.
Zapytam jeszcze w jakiej rozdzielczości skanujesz średni format, moje 6x4,5 skanowane były na 2000dpi i ostre, myślałem że to będzie za mało ale wystarczająco. można dosyć mocno powiększać.
Nie dowołałem tego ostatniego i biorę to na klatę :) dlatego nie wyciągałem z cieni.
Nie. Wołałem w dość nowym dla mnie aculuxie i przyjąłem krótszy czas niż zaleca producent wywojki. w dodatku podejrzewam że w tej wywojcę trzeba trochę prześwietlić tak o 1/3 EV. Na pocieszenie dobrze wywołana foma 9x12
386
za każdym razem zachwycam się równie mocno :)
raz lepsze raz słabsze kadry, ale to co z nich bije - jest IMO niewytłumaczalne
piękno szczegółów i spokój - idealne na dobranoc :)
i nie tylko
Dzięki Gulasz. Na dzień dobry...
387
388