Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Gietrzy, dobry jesteś jeśli tam widzisz literki HDR, a może to ja nie mogę zatrzymać dobrej klatki tego filmu gdzie to jest widoczne.
A z kodem? Często z przysłowiowych kilku linijek kodu robi się temat na pracę magisterską ;). Producenci elektroniki niechętnie otwierają swoje produkty. Podejrzewam, że ta platforma nie może zostać otwarta bez zdradzania wielu kruczków znanych tylko konstruktorom. Prędzej spodziewałbym się Androida w któreś z kolejnych generacji, niż otwarcia tego co jest w tej chwili.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Gietrzy, dobry jesteś jeśli tam widzisz literki HDR, a może to ja nie mogę zatrzymać dobrej klatki tego filmu gdzie to jest widoczne.
Ja tam widzę napis HDR. Jest na przycisku obok ikon symbolizujących timer i zdjęcia seryjne.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Jaki kodek, jaki bitrate (wg bardziej obeznanych w temacie 72 megabity w GH3 to za mało dla tamtego kodeka)
A 20Mbps jeszcze mniej. Szybkie sceny odpadają.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Albo z chwilą przejścia na filmiki w najwyższej jakości z automatu wyłączają się wszystkie wyostrzania, kontrasty, gradacje, itp. i obrazek jest bardzo płaski.
No i po to właśnie przydałoby się kilka customów. Są, ale nie z palca, a w menu i to głęboko.
GX7 ma customy krzywej. Ciekawe, czy działają w video.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Wystarczyłoby, żeby śmigał tak jak w e620. Obawiam się jednak, że będzie to raczej, tak jak w najwolniejszych m4/3 (to i tak duży postęp).
Ciekaw jestem, czy te piksele poprawią znacząco działanie CAF ze szkłami m4/3.
mocnym argumentem przemawiającym do zakupu tego aparatu dla mnie będzie tylko to, że AF będzie śmigał nie gorzej niż w E5... inaczej nie ma sensu wydawać kasy.
O rety, znaczy za 2-3 lata mam na co E-3 zmienić ?!
No nie powiem- ucieszyli mnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hrr
O rety, znaczy za 2-3 lata mam na co E-3 zmienić ?!
No nie powiem- ucieszyli mnie.
Na przełomie kolejnego roku ma sie pojawic kolejne pokolenie matrycy - wspólnej Sony, Olka i Fuji z takimi samymi soczewkami, jest więc i nadzieja na kolejną generacje aparatów. bylo oświadczenie o ich wspólnej pracy nad nową matrycą.
Marsz technologiczny trwa wciąż, zmieniają się powiązania kapitałowe i marki producentów sprzętu...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
...ma sie pojawic kolejne pokolenie matrycy - wspólnej Sony, Olka i Fuji...
Hmm... A Olek co ciekawego może zaproponować w takim układzie, skoro sam matryc nie produkuje? Fuji już tylko projektuje, bo swoją fabrykę półprzewodników sprzedało parę lat temu Toshibie.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Na przełomie kolejnego roku ma sie pojawic kolejne pokolenie matrycy - wspólnej Sony, Olka i Fuji z takimi samymi soczewkami, jest więc i nadzieja na kolejną generacje aparatów. bylo oświadczenie o ich wspólnej pracy nad nową matrycą.
O?! Skąd takie info? Do tej pory myślałem, że Sony+Olek mają swoją fazę a Panas i Fuji swoją (co niezbyt dobrze wróży jeśli chodzi o przyszłą kompatybilność szkieł/korpusów Olka i Panasa).
Fajnie by było zobaczyć mikro w wydaniu BSI, najlepiej najtaniej czyli w EPM3. Na dobre wideo się nie zanosi.
---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post był o 13:18 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Hmm... A Olek co ciekawego może zaproponować w takim układzie, skoro sam matryc nie produkuje?
Patenty?
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
O?! Skąd takie info? Do tej pory myślałem, że Sony+Olek mają swoją fazę a Panas i Fuji swoją (co niezbyt dobrze wróży jeśli chodzi o przyszłą kompatybilność szkieł/korpusów Olka i Panasa).
Fajnie by było zobaczyć mikro w wydaniu BSI, najlepiej najtaniej czyli w EPM3. Na dobre wideo się nie zanosi.
Było parę miesiecy temu oficjalne stanowisko firm. Chyba że z moją pamięcią jest coś nie tak juz?