Z hangaru
Załącznik 107463
Wersja do druku
Z hangaru
Załącznik 107463
Oryginalna tablica z tamtych czasów, zfocona przeze mnie w sierpniu 2013 :D a jaka na czasie :-P
Załącznik 107514
a ja cały czas pamiętam napis, który mnie codziennie witał w jednostce wojskowej - MASZ PROBLEM ? - ZWRÓĆ SIĘ DO NAS ! - GŁÓWNY ZARZĄD ZSMP
Myśmy mieli na Politechnice w Gliwicach laboratoria z obróbki skrawaniem i na każdej tokarce stało: "Szanuj mnie bo kosztuję milion złotych. Rok produkcji 1956".
No coś Ty, tamte miały tak prostą budowę, że stosunkowo prosto można było je naprawić, a potem przywieźli automatyczną linię obróbkową z Niemiec (z demobilu). Stała przez pół roku zapakowana w skrzyniach i w foliach, bo nie było specjalisty, który mógłby to uruchomić :mrgreen:
A na wykładach tośmy się nasłuchali, jak taka linia usprawnia proces obróbki. Się zgodzę, tylko trzeba ją umieć obsłużyć :mrgreen:
Wykazujecie się nadzwyczaj dobrą pamięcią ;-)
To ja przypomnę hasło ze stołówki żołnierskiej w JW5037 w Babimoście: "Szanuj chleb, bogactwo naszego narodu"
Nie było to wcale głupie, jeśli przypomnę sobie różne debilne żarty ;-)
Z drugiej strony, na zlewkach ze stołówek niejedna świnia się wypasła, dziś już tego robić nie wolno. :-(