Rafał, masz rację, że lubisz to zdjęcie, bo ja także z przyjemnością je oglądam, a tak na marginesie, ta laska za kierakiem, śliczniutka.
Wersja do druku
Rafał, masz rację, że lubisz to zdjęcie, bo ja także z przyjemnością je oglądam, a tak na marginesie, ta laska za kierakiem, śliczniutka.
Rafał, chciałem luknąć, na twoje dokonania na obiektywnych, a oni, tzn. admin zabkokował Cię, co im nawstawiałeś :?:
Emocje jak na rybach. :D Adrenalina się podnosi, bo ryzyko oklepania maski jest dość spore. :D Ja uprawiam dość ryzykowne streetphoto, bo nie używam prawie wcale teleobiektywu. Metodę mam prostą - podchodzę jak nabliżej z szerokim kątem i strzelam. Na półtora metra, metr. Im bliżej, tym lepiej. Jeśli do sceny nie można podejść z szerokim to najczęściej nie warto jej fotografować. Bo płaska perspektywa z teleobiektywu zabije fotę (ale to tylko moje zdanie, co wcale nie oznacza, że mam rację). Na moje miejskie wędrówki często nawet nie zabieram tele.Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Sam usunąłem foty i kazałem się zablokować. Założyłem pierwsze konto pod swoim nazwiskiem. Teraz mam nowe z moją ksywą - rafalczarny.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
Wstawiam foty nienerwowo od niedawna w kilka nowych miejsc. Powącham i wybiorę jedno, dwa (oczywiście oprócz naszej oceny zdjęć).
Rafał,
Odnosnie częściejszego uzywania obiektywu krótkoogniskowego przychylam się do Twojego zdania i do tego, ze obiektywy długoogniskowe poprzez wąski kat widzenia dają płaską perspektywę - brak głębi.
Pzdr, TJ
To moja pierwsza sklejka w życiu i moja pierwsza ramka w życiu.
275
czasem przydałby się opis do zdjęcia, siedząc w gazecie jestem do tego przyzwyczajony, że fotofelek ma jakiś opis w stylu: pan Adam z zawodu cieśla w święto tolerancji na ul. Arki Noego odbijał piłkę ku uciesze jednych i zmartwieniu innych... itp. Często zdjęcie mówi wiele, ale też często odbiór zdjęcia trzeba nakierować a niektóre sytuacje wręcz opisać jak tutaj, bo jestem ciekaw kto to, czemu odbija piłkę na środku chodnika itp.
Gość zbiera kaskę od przechodniów do kapelusza. Robi różne sztuczki z piłką. Kraków, ulica Szewska.
270 i 271 bardzo fajne :) Rowerek czarno biały też fajny :)
dziękuję :)