-
Niestety to nie jest jedyne miejsce na swiecie gdzie ludzie znajduja sie w takiej sytuacji, a zwlaszcza dzieci.
Natomiast co do fotki to moze warto by bylo pokazac bardziej otoczenie tego chlopca, ale byc moze wtedy scena bylaby jeszcze bardziej bolesna...
-
3 załącznik(ów)
Otoczenie.. cóż.. możecie je zobaczyć na poniższych zdjęciach. Niewiarygodny kontrast w porównaniu do przepięknych filipińskich plaż i dżungli.
A co do poprzedniego zdjęcia to jego głównym tematem miało być to, że dzieciaki potrafią się bawić po prostu wszędzie i w każdych warunkach. W Europie czy w USA konieczne jest do tego PlayStation, a tam wystarczy jak widać plastikowy kubeczek i kilka patyków... Mam nadzieję, że ludzie po zobaczeniu czegoś takiego zaczną bardziej doceniać to co mają...
-
Patrząc na zdjęcie bawiącego się dzieciaka któremu wystarczyło kilka patyków i stare kubki mam takie samo zdanie o odbiorze tego zdjęcia co Ty. Ostatnie trzy pokazujące obszary wielkiej biedy poruszające w swojej wymowie.
-
Ostatnie z chłopcem bardzo wymowne.
Czasem takie zdjecia uświadamiają człowiekowi, że trzeba docieniać to co się ma. Cieszyć się , ze przyszło nam życ tu i teraz.... Dziś wspomnienie kartek, kolejek i szarego papieru to ciekawostka dla naszych dzieci,a i tak nie było tak źle ...
W Hongkongu widziałam tysiące Filipinek koczujących na ulicach. Tam szukają szansy na lepsze życie.
-
1 załącznik(ów)
Widzę, że zapanowała taka trochę nostalgiczna atmosfera.. to może powróćmy jeszcze na chwilę do wysp. Oto nasz taxi drajwer. Proszę zwrócić szczególną uwagę na fachowy układ kierowniczy ;]
-
Ciekawy ten szturwal polaczony z kolem sterowym ( kierownica z jakiegos wozu) w koncu to taksowka jakby nie bylo to kierownica musi byc :-) Fajnie uchwycony sternik (kierowca)
-
Bardzo fajna ostatnia fotka!
-
Nie wiem czy pozuje czy nie ale jego mina wskazuje, że jest szczęśliwy albo przynajmniej zadowolony z życia. Bardzo dobrze uchwycone.
Zawsze interesowali mnie ludzie żyjący gdzieś na krańcach świata i nie wyobrażający sobie by mogli mieszkać gdzie indziej. Dlaczego akurat tu? A dlaczego ja wciąż mieszkam w Polsce?
Zazdroszczę Ci podróży ;)
-
Ostatnia fotka udana. W zasadzie to taki "uklad kierowniczy" najbardziej pasuje do tego otoczenia, oklicznosci i ....kierowcy :grin:
Wszytko ladnie wspolgra.
-
Mnie też się podoba :)Ale moje pierwsze skojarzenie BW :)