Kowalik ze słonecznikiem uroczy!
Się nam kolega wyspecjalizował :grin:
Wersja do druku
Kowalik ze słonecznikiem uroczy!
Się nam kolega wyspecjalizował :grin:
Wszystkie fotki z wątku https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19012
robiłem sigmą 135-400. Ale ja początkujący jestem w foceniu ptaszków - daleko mi do Ciebie.
Kilka paproszków pod przednią soczewą tej sigmy nie ma wpływu na jakość fotek, a przynajmniej ja nie zauważyłem.
Zwykle przymykam ją do 7.1 a nawet więcej jak światełko pozwoli, coby ostro było (ja wychodzi, to inna sprawa :oops:)
Pozdrawiam
Kasprzyk - śledzę twój wątek od momentu, kiedy udało mi się "ustrzelić gąsiorka" (po znalezieniu w szukajce OC twoich fotek tego ptaka). Motywujesz mnie tym bardziej, robiąc swe fotki prawie takim samym sprzętem, jaki posiadam. Jestem pod wrażeniem twoich fotek. Czekam na kolejne.
wanilia, Rinho, Tojfi - dziękuję
Tojfi - każdy czeka za następnymi - ja także ;) niestety coraz trudniej o nowego ptaszka, okres od kwietnia do końca maja chyba jest najlepszy, dużo ptaszków śpiewa i są łatwiejsze do uchwycenia.
Jak się uda to coś wstawię.
Pzdr
Miałem nie zamieszczać, ale z braku laku ;) - nie do oceny. Wczoraj zachwyciły mnie małe łabędziątka - po prostu cudne, zabrałem córeczkę, aparat i przybyłem powtórnie nad jeziorko - co tam - łabędzie na wyciągnięcie ręki - bez czatowni i maskowania ;) - porobię fajne fotki :cool: Tak, jasne tylko teoria - perspektywa wyższa o pół metra, słońce co minutę zachodziło i na odwrót, łabędziątka jak nie w trawie to za rodzicami, jak się zbliżałem na "czyste pole" - tatuś z posykiwaniem ostro na brzeg wyskakiwał, do całości córeczkę musiałem chronić - tak więc bez ciężkiej pracy nie ma kołaczy ;) i do tego szczęście potrzebne:
Pierwsze i trzecie urocze :) (łabędziątka)
Łabądki urocze. :)
Zazdroszczę Ci trochę ;) tych pięknych ptaszków. Czatownia poza moim zasięgiem. :(
Trzcinniczek very nice. Dawaj do galerii!!
Trzcinniczek super