A właśnie, z innej beczki, czemu wstawiasz takie małe zdjęcia? Z zupełnej ciekawości pytam, jako iż ślepa bywam ostatnio.
Wersja do druku
A właśnie, z innej beczki, czemu wstawiasz takie małe zdjęcia? Z zupełnej ciekawości pytam, jako iż ślepa bywam ostatnio.
To dobre pytanie... Na Flickra wstawiam w rozdzielczości 900x600 i chyba skrypty Miecia by je automatycznie skalowały... :-)
Mały być większe zdjęcia, będą większe. Jeszcze troszkę z tego samego miejsca.
69.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/3287191281/
Dynax 7, MAF 28-135, Provia 100F.
świetny bokeh jakże nawiązuje do winorośli - podoba się, a co !
Fot.69 (fajny numerek:) ) - tutaj,zbyt mocno wyrwane z kontekstu,MZ.
Następne proszę.;)
Poprzednie dwa podobały mi się, powiedzmy, umiarkowanie.
To archirektoniczne cudo (67) też gdzieś mam na dysku i szczerze powiedziawszy, uważam je za brzydactwo. Całość broni się tylko ciekawymi meandrami drózek wokół.
Następny (70) zupełnie mi się nie podoba. Głowa posągu pokazana tu jest w karykaturalnej perspektywie i bliższa jakiejś abstrakcji niż rzeczywistemu widokowi. Całość tworzy jakby dwa wzajemnie uzupełniające się pola, jakby mandalę z zółto szarego konturu posągu i niebiesko-zielonego tła ale mnie przypomina to bardziej karykaturę mandali niż ją samą :roll:
Ostatnia fotka jednak już bardzo przypadła mi do gustu. Kadr jest ciekawie skomponowany a bokeh ładnie uzupełnia kształty winogron w dłoni posągu.
Dziękuję wszystkim.
@rumpel: o to mi chodziło w tej focie, fajnie, że zauważyłeś to, co chciałem pokazać :-)
@e-510: jutro. Posągów wystarczy, dam coś innego. Ale jutro - obiecałem sobie: jeden dzień, jedna fota.
@Wojtek: mandala, do licha, ja nawet nie wiem, co to mandala, to coś z Indiami ma wspólnego czy innym buddyzmem? Nepal? W każdym razie, faktycznie, posąg i tło miały się uzupełniać, fajnie, że to dostrzegłeś. Jestem ciekawy Twoich opinii, bo w końcu tam byłeś przecież. Ale nie mogę dogrzebać się Twoich fot, masz je gdzieś w sieci, cobym mógł sobie je przypomnieć?
Ta rzeźba to gdzieś w samej Quinta da Regaleira czy gdzie indziej w Sintrze?
Na ostatnim fajna relacja grona/bokeh.
No tak, mandala to zbyt szerokie pojęcie, mnie chodziło o najprostszą z nich, i najbardziej znaną: Yin yang.
http://img25.imageshack.us/img25/130...yangsvgoc0.jpg
Twoja fotka mi sie skojarzyła z tym symbolem.
Trochę moich fotek z Portugalii jest porozrzucane po moim wątku i galerii ale z Sintry chyba nie ma nic :roll:
Muszę pogrzebać...