myzsa, bardzo fajne żurawie. naprawdę. A obserwowanie jest o wiele ciekawsze niż zdjęcia. Zawsze. Nie rozprasza człowieka żaden gadżet, pozostaje tylko czysta, niczym nie skrępowana kontemplacja.
Wersja do druku
myzsa, bardzo fajne żurawie. naprawdę. A obserwowanie jest o wiele ciekawsze niż zdjęcia. Zawsze. Nie rozprasza człowieka żaden gadżet, pozostaje tylko czysta, niczym nie skrępowana kontemplacja.
Świetne foty
AP.
Myzsa świetne strzały jest się czym chwalić, brawo.
Piękne żurawie, zazdroszczę spotkania. Mam nadzieję, że w moim rejonie też się w końcu pokażą.
---------- Post dodany o 19:03 ---------- Poprzedni post był o 18:58 ----------
Bardzo ładne krwawodzioby.
Tego gatunku jeszcze na żywo nie miałem przyjemności obserwować, piękne zdjęcie. Pozdrawiam
Gratuluję autorom pięknych zdjęć potrzosa, krwawodziobów i żurawi.
pozdrawiam
Ostatnio pracowałem nad pliszką. Udaje mi się podejść do ptaszków na coraz mniejszą odległość z tego ostatnio cieszę się najbardziej.
1.
2.
3.
Przy okazji trafił się pierwszy bocian.
4.
5.
No i w końcu z kris70 wybudowaliśmy czatownie nad tzw. Jeziorem Goczałkowickim.
Bocian klasa - szczególnie w locie (nigdy nie mogę trafić - za słaby refleks:grin:)
Jak to dobrze zobaczyć, że aparaty o których tu na forum większość tylko gada, potrafią robić fajne zdjęcia :)
Podobnie jak leszekkl uważam, że bocian najlepszy z całej wrzutki. Pliszka również ładna, szczególnie ze zdjęcia nr 3.
Ciekawe foty Muminek. Bocianów u mnie na razie bardzo mało, Twój pierwsza klasa, szczególnie w locie, pliszka także bardzo fajna.
Pzdr
Cześć,
Muminek, bociek nad wodą fantastyczny, bardzo mi się podoba.
Pliszki ładne, ale nr 2 rozmyte tlo jakoś bardzo przyciąga wzrok, przynajmniej mój. Może jest go za dużo?
Pozdrawiam.
Piękne ptaki tu ostatnio zaglądają. U mnie dopiero jednego boćka widziałem.
Pięknie myzsa. Świetne foto.
Gratulacje i pozdrowienia.
Muminek ostro wziąłeś się za przyrodę. Zdjęcia boćka oczywiście super. Pliszki warto teraz pilnować bo ptaszki tokują i samczyk potrafi napuszyć się jak mały paw, pięknie wtedy wygląda. Pozdrawiam
zdjęcie nr 4 boćka świetne - model, światło, tło, klasa. Pliszka jest bardzo wdzięcznym obiektem, czekam na strzały z czatowni, zasypiecie nas pewnie czaplami , perkozami i .... pelikanem :)
Boćki świetnie złapane.
Gratuluję
Załącznik 62850Załącznik 62849Załącznik 62851Załącznik 62852Załącznik 62853
Dzisiejsza sesja dzwońców przy moim karmniku.
Świetna seria gratuluje
1 i 4 - świetne ujęcia.
Pozdrawiam.
Boćki wyległy wczoraj w ogromnych ilościach, co bajoro to jakiś czarno-bialy pierzasty się kręci :grin:
Załącznik 62914Załącznik 62915
Boćków i u nas gromada, choć sporo gniazd jeszcze pustych, ale takich pelikanów jak pokazał lisijamka1 to jeszce nie ma :grin:. Pozdrawiam
Ciekawe co powiecie na to? Dzisiejsze, to chyba jakaś zorganizowana akcja - wyż demograficzny szykują czy jak?
Załącznik 62939
Jakieś 15 szt w jednym miejscu, myślałem, że bociany zbierają się przed odlotem ale po przylocie to nie widziałem takiego stadka. No chyba, że to miejsce zbiorowego żywienia:)
Może to czas bocianich wyborow? Albo zlot plenarny ?
[QUOTE=adambieg;814491]Ciekawe co powiecie na to? Dzisiejsze, to chyba jakaś zorganizowana akcja - wyż demograficzny szykują czy jak?
Moze sa na kontrakcie z tej okazji...? Fajna fota.
Pelikan jak ta lala! Szacunek Lisiajamka1 :-).
Pelikan super, taki zadowolony z siebie wyszedł:grin: Ja bym go do galerii...
adambieg: sejmiki bocianie to raczej nie są, na łące pewnie było coś atrakcyjnego dla nich do jedzenia. Sejmiki bocianie oglądałem w ubiegłym roku pod Bronowem, wieczorem ptaki utworzyły grupy liczące setki osobników, nawet szukałem zdjęć ale chyba wykasowałem bo pochmurno było i nie wyszło nic ciekawego.
Dzisiaj rozstawiałem czaty na bataliony, za 2 tygodnie powinny zacząć tokować i przy okazji bocianki też trzasnąłem
Załącznik 62943Załącznik 62944
pozdrawiam
Pięknie trzasnąłeś bociany :)
Pozdrawiam.
Piasbog piekne szybujace bociany.
Fajne bocki ,dzisiaj też widziałem jednego krążącego nad miastem.Ostatnio złapałem żurawie ale miałem przy sobie tylko małpkę panasa i foty wyszły marne.