Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
ZYSKI
U Powiedz viruus jak z opanowaniem menu, ja czasami się gubię i robię reset ustawień tz jest tak, że cos nowego uruchomię a tu się okazuje, że inna opcja przestała działać :):) aczkolwiek jestem zadowolony, dużo ciekawych opcji i możliwości
nie mam zbytnio czasu
jak do tej pory porządek zrobiłem z klawiszami funkcyjnymi + własne klawisze na ekranie
w fazie testów są ustawienia własne C1, C2
w wolnych chwilach czytam namiętnie instrukcję :)
w 90% mam podpiety ZD50 ale wtedy AF mam na manualny i używam focus peaking, ustawienie na L
bawiłem się z ustawieniami H , ale jak dla mnie to juz jazda :) moim zdaniem zbyt dokładnie, trudno ustawić trzymając aparat w reku
prawie nie uzywam kita który był dołaczony do aparatu,mam szkła ZD50, ZD9-18, ZD70-300 który jezeli chodzi o AF spisuje się moim zdaniem wyśmienicie
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
ZYSKI
możesz przybliżyć
W ustawieniu C1 w aparacie mam ustawiony piorytet przysłony, punkt centrakny AF i blokadę AEL/AF.
W drugim customie C2 ustawiłem sobie ostrzenie i wyzwalanie migawki za pomocą dotykowego ekranu - fajny bajer na ulicy jak chcesz kogoś szybko sfotografować. W razie potrzeby b.szybko przełączam ustawienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
prawie nie uzywam kita który był dołaczony do aparatu
A akurat KIT do GX7 jest fajny, bo w końcu mniejszy (wymiary tych z Oly) i ładny ;)
Fajny, ladny i w/g Photozone optycznie lepszy niz M.ZD 12-50, choc nieco mniej funkcjonalny (brak uszczelek i macro).
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
Fajny, ladny i w/g Photozone optycznie lepszy niz M.ZD 12-50, choc nieco mniej funkcjonalny (brak uszczelek i macro).
Generalnie jest tak, że już pierwszy KIT do m43 był wystarczający jakościowo, więc kwestia jakości nie jest aż tak istotna ;)
Brak makro tak, ale znowu to makro przy świetle bodajże 6.0 jest trudne do użycia - kobietę frustrowało...
Hmmm... robiles kobiecie macro? ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
Hmmm... robiles kobiecie macro? ;-)
Nie, kobieta robiła ;) Ale nie mnie tylko roślinom/robalom :P
Chociaż oczy (te do patrzenia) w makro to fajna rzecz..