Odp: Zabawa z u43 - ZDJĘCIA
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
a po co Wam te filtry? zapytałem tylko czy był, bo wydawało mi się że efekt mógł powstać przy założonym filtrze, a zakładanie takowych przy zdjęciach pod słońce nie jest wskazane. Osobiście uważam iż nakręcanie uv-ek do aparatów cyfrowych mija się z celem. Nie zaobserwowałem przy zdjęciach w górach żadnej poprawy, Wręcz przeciwnie. Podniecamy się właściwościami optycznymi szkieł, a potem zakładamy takie bele co na te nasze z takim poświęceniem zdobyte obiektywy... No może w celach ochronnych to jeszcze rozumiem, ale zawsze jak zależy mi na zdjęciu to staram się odkręcać...
Hehe, to się nie zrozumieliśmy :) wiem o czym piszesz - nie mam i nie mam zamiaru mieć UV-ek. Ale czasami warto mieć dobrego polara. I szukam jeszcze dobrego szarego do rozmycia wody.
Dzięki raz jeszcze Wam obojgu.
polar jak najbardziej, bardzo często używam..., a co do szarych... kupiłem kiedyś zestaw hitech'a po kilku wyjściach wylądowało wszystko w koszu na śmieci..., powiedziałem sobie że dopóki nie będzie mnie stać przynajmniej na LEE to szkoda sobie głowę zawracać... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Strefa moich wypocin
Fajne te "wypociny" - szkoda że nie mieszkam tam gdzie Ty.
serdecznie pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
leszekkl
A co one Ci zrobiły że tak za nimi łazisz :grin:
Nie no, nie tylko one sie liczyly :roll:
Czerwiec 2010
G1, 20mm f/1.7 @ 4.5
Ktoś ostatnio narzekał, że nie ma zimy, wstawiam więc kilka wczorajszych zimowych pstryków. E-PL1+kit.
Ja nie narzekam :D - fajne huby
Brr, ja juz nie narzekam, szczegolnie jak patrzac na ostatnie zdjecia czuje temp. zza okna :eek:
Czerwiec 2010
G1, 20mm f/1.7 @ 4.5 (ostatnie @ f5)
Super widoki.
Co Ty masz za statyw? ;)