co do tego cięcia przy rynnie, całkowicie się zgadzam
Wersja do druku
Stempel ograniczam do minimum. Pozbyć się kurzu, blików, zamazać wrażliwe/niepotrzebne dane - to mogę zrobić. Większe usuwanie nie wchodzi w grę (chyba, że coś źle zrozumiałem).
Np. tak?
Faktycznie samochód po lewej psuł kadr. Ja byłem skupiony na temacie. Staram się dokładać więcej otoczenia do kadru. Temat nie istnieje bez tła. Może dlatego ten samochód nie przeszkadzał na tyle.
W poziomie nie zostawię tego. Owszem, mam zapas kadru na tyle, że mogę tutaj wyciąć więcej. Kadrowaniem chciałem się pozbyć się przeszkadzajki, która intensywność jest zbyt odciągająca, a jest z boku kadru. Nie udało się jej pominąć przy rejestracji.
74 kadr mi się podoba, szkoda tylko, ze niebo tak wypalone. Przydał by się delikatny HDR (albo chociaż wklejka nieba i ciut kontrast budynków podnieść).
73 - to taki spokojny i uroczy kadr
74 - mam wrażenie że wali się trochę na prawo... no i światło faktycznie jakieś takie niebogate
No proszę, Stolica Kaszub :)
Ale jak pusto, która to godzina była? Pierwsze z tym słońcem fajne nawet, choć moim zdaniem trochę 'przeciągnięte'.
pozdrawiam,
74-bardzo fajny ciasny kadr. Ciut zgasić niebo i dać kontrastu i będzie miód malyna:-)
74 sobie grzebnąłem, ale coś mi się nie podoba hmm :roll: