Mi nie pasuje to ostre swiatlo na plecach, zapewne bylo to zamierzone ale chyba nie w takim stopniu.
Wersja do druku
Mi nie pasuje to ostre swiatlo na plecach, zapewne bylo to zamierzone ale chyba nie w takim stopniu.
Zgadzam się. Blenda trochę za mocno zaświeciła. Modelka ustawiona była w cieniu, asystentka stała z blendą w słońcu i kierowała światło na dziewczynę. Tymczasem kolejne moje próby strobistowe.
1133
Pomysłowe ujęcie z bańkami choć nie wiem czy jaśniejsze tło nie byłoby lepsze. Może jednak wtedy bańki nie byłyby tak wyraziste.
P.S. Pewnie mało istotne ale parasolka wyraźnie odbija się w bańkach ;)
RC- A co ze streetem?! Ja czekam na kolejne uliczne...
PS: Takze wypad ze studia i na ulice... ;)
Pozdrowka
EDIT: No dobra, nie bede taki, bo ostatnie ci wyszlo, swiatlo zwlaszcza no i sam pomysl zeby wpuscic banki taki nie banalny.
Deszcz pada.
Dość mocno kombinowane to światło. To nie studio, tylko focenie domowe. Powiesiłem na ścianie czarną agrowłókninę. No i walczyłem, żeby światło nie padało na tło. Z prawej (od fotografa) parasolka, z kontry od góry i lewej, goła lampa ze skupionym zoomem, żeby jak najmniej świeciła na boki. Parasolka daje tak rozproszone światło, że waliła cały czas na tło (które było zresztą ohydne, pomięta agrowłóknina to żadna ozdoba). Dlatego wielką blendą zasłoniłem parasolkę (włożyłem ją między światło i tło) tak żeby świecila (parasolka) z boku na Majeczkę. Po drugiej stronie ustawiłem srebrną blendę, żeby rozjaśnić cienie na prawej stronie buzi.
Światła zastanego w ogóle nie wpuściłem na matrycę.
Aparat mu zamoknie, bo nie ma E-3 :roll::esystem:
Kolejna fota zrobiona małymi lampami.
1134