Ostatnia wrzuta bardzo fajna. Mnie najbardziej podoba się rowerzysta na tle góry. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Ostatnia wrzuta bardzo fajna. Mnie najbardziej podoba się rowerzysta na tle góry. Pozdrawiam.
Uwielbiam góry. To zdjęcie jest naprawdę piękne.
Może taka wersja
oryginał Załącznik 122461 i grzebnięte Załącznik 122460
Poprawione bardziej mi się podoba choć ja bym nie ocieplał tego zdjęcia.
Bodzipowa wersja lepsza w mojej ocenie.
Ochłodziłem o tyle ile poprzednio ociepliłem.
poprzednie Załącznik 122496 teraz ochłodzone do oryginału Załącznik 122495
A poprzednio było:
Załącznik 122497 Załącznik 122498
Na koniec na warstwach przyciemniłem środek, ponieważ wydawał się za jasny w stosunku do całości. Wiem, że tam akurat padało światło, więc tylko ciut przyciemniłem.
Moim skromnym zdaniem ocieplenie wydobywa głębię chmur.
Widzę, że użyłeś tu filtr/skrypt FX-Foundry > Color > Tone Mapping.
1. Chciałem sprawdzić jaki daje efekt (ja go nie mam). Znalazłem na http://registry.gimp.org/node/4562, ściągnąłem ale zainstalował mi się w Script Fu > Enhance > Tone Mapping. Niestaty nie chce działać:2. Jak działa ten Twój i skąd można go ściągnąć?Cytat:
Błąd podczas wykonywania script-fu-tone-mapping:
Error: ( : 1) not enough arguments
PS
Twoja wersja bardziej "soczysta" od mojej- podoba mi się :D
Myślę, ze nadmiernie generalizujesz...
Nie mam problemu z komentowaniem, raczej jest problem z dobrą ciekawą obróbką "pochmurnych" zdjęć. Taką by zaciekawiła oglądających. Tak by pokonać tę granicę kolejnego szarego zdjęcia,a obróbką wydobyć jego niewątpliwe zalety, coś na wzór obróbki Bodzip"a
Raz wyszło, że Linux "lepszy" :mrgreen:
dobra, żart
Wydarłem ten plik z podkatalogu /scripts.
Tu go masz -->> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...onemapping.scm
Ale, skonfundowany, że Tobie nie działa (kompatybilność wersji ?) - wyedytuj i zmień wpis; ...
Na pewno masz zainstalowany GMIC, jak nie to zainstaluj. Ta wersja tone-mapping jest lepsza, możesz nawet HDR-a zrobić. Ta wersja, nawiasem mówiąc teraz odkryta jest kapitalna :)
Załącznik 122513
Bodzip świetnie :)