Wyręczyłem. Nie, nie wyręczyłem - sam to zrobisz. Ale dałem. Aktualnie pół biura siedzi i patrzy :mrgreen: Coś pięknego :)
Wersja do druku
Perkozy cud miód - podziwiam zapał i wytrwałość - dla takich efektów warto.
Piórka rodziców pierwszym pokarmem oseska - pierwsze słyszę... i widzę :shock:
Zdjęcia jak zwykle :grin:
no Panie Abirze PIĘKNIE z tymi perkozami i tym młodzianem jak zeberka. tylko teraz program musi dać mi pozwolenie na dodanie (+) ale na pewno będzie :) pozdrawiam
mi pozwala :)
Nie obraź się, ale znowu bardzo mi się wrzutka podoba. Chyba przestane pisać w Twoim wątku bo i po co? :-P :-D
Fajnie, że z tak daleka obserwujesz wysiadywanie. Nie wiem jak teraz, ale do niedawna już samo pokazywanie zdjęć gniazd było kontrowersyjne na portalach. Zdjęcia bardzo ciekawe, rzadko jest okazja oglądać coś takiego.
Czapelka cieszy oko mimo niefajnego światła.
gratuluję spotkania... Perkozy piękne
to prawda. wchodzenia z aparatem do gniazda nie rozumiem. samokontrola nad własną "chciwością" zrobienia tego niepowtarzalnego zdjęcia za wszelką cenę jest najlepszym hamulcem aby nie przekroczyć granic głupoty.
z perkozami spędziłem ponad 3 tygodnie. szczęśliwie ptaki doczekały się potomstwa i dziś już pływają samodzielnie. myślę, że udało mi się nie naruszyć miru domowego świata ptaków
przysłowie godne zapamiętania
liczę, że zdjęcia jednak będziesz prezentował. to nasze hobby, takie "pudełko nicości"
ja się obrażam bardzo rzadko. do pisania zachęcam, niekoniecznie o zdjęciach
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:20 ----------
jakoś nie mam śmiałości
no nie mam portfolio aby się pochwalić
dziś dość chaotyczne, zabałaganione zdjęcia w swej scenerii.
makolągwa jednak lubi takie łąkowe miejsca, jedząc np. mleczyk
478.
Załącznik 150429
479.
Załącznik 150427
480.
Załącznik 150428
Ble, ble, ble, cóż więcej pisać, znów to samo. :cry:
Spsuj, będzie o czym pisać. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
mam takie same spostrzeżenia jak Henry One... Nuda!!!! :roll:
W tym Tczewie to same ptoki latajom....
wracam do perkozów
drugi malec wykluł się następnego dnia. instynktownie wiedział, że najbezpieczniej jest pod skrzydłami rodzica. jeden z dwójki małych perkozów był bardziej ciekawski i odważny. próbował już własnych krótkich spacerów, myślę że to starszy brat (jednak pewności nie mam).
w karmieniu malców udział bierze oboje rodziców. ten pływający przynosi dzieciom małe rybki, piórka i jakieś jarskie żarcie
481.
Załącznik 150520
482.
Załącznik 150521
483.
Załącznik 150518
484.
Załącznik 150517
485.
Załącznik 150516
486.
Załącznik 150519
Wow, o kurcze. Cudo :)
Z mila checia zagladam do tego watku, i zawsze czekam na nowe wrzuty, nie wszystkie mi leza, ale ogolnie bardzo pozytywny watek :)
pozdro
Napiszę, że znowu świetnie, państwo perkozowie z dziećmi ekstra. :mrgreen:
Makolągwa - git, ale perkozy - znakomite !!!
Pozdrawiam.
Perkozy rzondzom...... Ale to u nas wyświechtane.....:wink:
Ciekawe foto-opowieści, perkozy super :)
Perkoziątka przecudne. Masz zdrowie do siedzenia w tej wodzie, ale warto było.To już cała rodzinka w komplecie?
Może jakiś konkurs na imiona dla maluchów? Niedawno był konkurs na imiona dla małych sokolików wędrownych, które mieszkają na najwyższym, 150-metrowym kominie gdańskiej rafinerii. Taka ciekawostka: ich życie można oglądać dzięki umieszczonej w gnieździe kamerze. Nie da się perkozom zamontować gdzieś kamerki? Ale by było..:)
Kurde, niegdy nie widziałam makolągwy :( Skąd ją masz?
Perkozy ładnie wyrysowane tym obiektywem. Jako zywe :)
nie, jeszcze w drodze był 1 malec. jednak nie było mi dane go sfotografować
myślę, jak założą gniazdo to można na kiju zamontować jakiś sprzęt nagrywający. jednak w kinematografii jestem słaby
na Rokitkach ją spotkałem czekając jak zawsze na coś innego. w zeszłym roku widziałem ją na polach Małżewka
Perkozy świetne, mnie najbardziej 473 podchodzi, ale wszystkie są super :)
Ehhh, Abirze. No nie wiem co już pisać! Świetne, znakomite, rewelacyjne... Brakło mi słownictwa :roll:
Rewelacyjne zdjęcia, makolągwa też bardzo fajna.