-
Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Jadłeś przez obiektyw? ;) :)
No jak nie jak tak :wink:, a jak świetnie sprawdza się w roli wyciskarki do soku ! :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Ostatnio przejadłem się malinami, takie dobre były :grin:
Załącznik 96028
Przeterminowany kodak gold, Jupiter 21m.
No co tu dużo mówić, malina :) Ten zafarb to rozumiem z racji przeterminowanego filmu?
-
Bardziej z racji nieskalibrowanego monitora i lenistwa przy Psie :oops:
-
Oj, to jak z lenistwa to niedobrze... Albo może dobrze, bo znaczy, że da się coś ładniejszego z tego wyciągnąć? Bo te kolorki jakieś takie nieprzyjemne... A co do monitora, to mój ma takie popieprzone kolory, że może ta malina w rzeczywistości ładna jest i niepotrzebnie narzekam ;)
-
MZ-S, FA 77 Ltd, Neopan 100, Pyrocat HD
-
Dwie wieże czy jakie czasy taki pomnik?
-
Dawno mnie nie było:)
Góra Żar
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Dawno mnie nie było:)
Góra Żar
Mniam, bardzo przyjemne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Dwie wieże czy jakie czasy taki pomnik?
każdy dopowiada sobie historię jaka mu pasuje ;-)
Neopan 400, Pyrocat HD
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
każdy dopowiada sobie historię jaka mu pasuje ;-)
Dziwne stwory chodzą po wodzie ;) :). To chyba jakieś wodołazy lub cÓś takiego ufopodobnego ;) :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Dziwne stwory chodzą po wodzie ;) :). To chyba jakieś wodołazy lub cÓś takiego ufopodobnego ;) :)
Ehh fotograf pozna, że to statywy Oceanfrotto, albo Manocean...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Ehh fotograf pozna, że to statywy Oceanfrotto, albo Manocean...
Mylisz się Kolego Szanowny - toż to są przecież pale dziewic co na nich wieczorami siadały i na marynarzy powracających z dalekich wypraw czekały :D.
-
Dlaczego piszesz w czasie przeszłym ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Dlaczego piszesz w czasie przeszłym ?
No bo fotę zrobiłeś jak już sobie poszły........z marynarzami ;) :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
No bo fotę zrobiłeś jak już sobie poszły........z marynarzami ;) :)
Meksykanami ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Meksykanami ;-)
Tak z tymi niewinnymi bidualmi co noże noszą tylko po to aby korki z winna wyjmować romantycznie przy zachodzącym słońcu a tulipany z butelek robią tylko dla tego, że ich na prawdziwe kwiaty nie stać. Hmmmm jakie to romantyczne z ich strony :). Z tymi samymi w których kraju praworządność jest świętością, gdzie w każdej wiosce jest komisariat Policji, gdzie nazwa kartel to puste słowo, gdzie przemoc wytrzebiono maczetami, które teraz jedynie wiszą na ścianach jako zakurzona ozdoba :D
-
-
1 załącznik(ów)
Ot krótka niedopracowana wariacja na temat mojej Mamamiyi, filmu kolorowego - domowym sposobem na cyfre i cz-b przerzuconego oraz jakiś motórów ;-)
Jednym słowem/zdaniem: JA CHCE TEGO CHOLERNEGO EPSONA V500 ;-) :-)
Załącznik 96230
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Neopan 400, Pyrocat HD
Możesz opisać tę fotę. Nawet otworzyłem ją w osobnej kartince i...nic w niej nie widzę? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Możesz opisać tę fotę. Nawet otworzyłem ją w osobnej kartince i...nic w niej nie widzę? :)
malarze holenderscy malowali ludzi starych i pokurczonych - na mnie działa, mogę o tym myśleć przez 24 godziny
W sumie jakaś odmiana od kotów, płotów i kwiatów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
malarze holenderscy malowali ludzi starych i pokurczonych - na mnie działa, mogę o tym myśleć przez 24 godziny
W sumie jakaś odmiana od kotów, płotów i kwiatów.
No tak, jak się żyje w depresji, to nawet hasz nie pomaga :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
No tak, jak się żyje w depresji, to nawet hasz nie pomaga :)
Hmm, mi pomaga ostatnio eter z kolodionem, szczególnie jak coś wyjdzie:)
-
Troche koloru może poprawi nastrój ;-)
Velvia 100F
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Hmm, mi pomaga ostatnio eter z kolodionem, szczególnie jak coś wyjdzie:)
Polecam nocną jazdę samochodem drogą w lesie i nagłe wyłączenie sobie świateł na sprawdzenie ile tak wytrzymamy - to dopiero pomaga :).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Polecam nocną jazdę samochodem drogą w lesie i nagłe wyłączenie sobie świateł na sprawdzenie ile tak wytrzymamy - to dopiero pomaga :).
To może lepiej rowerem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
To może lepiej rowerem.
Bezpieczniej ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
To może lepiej rowerem.
Rowerem super, miałam tak ostatnio i normalnie się poczułam, jakbym znowu miała 6 lat :D
-
Właśnie przyszedł do mnie Olek OM-10, jestem na tym forum już kilka lat a to dopiero mój pierwszy Olympus:D
Dziś jade po film na testy, a na razie wrzucam portrecik Chinona i trochę też mój:)
---------- Post dodany o 13:17 ---------- Poprzedni post był o 13:10 ----------
Powiedzcie mi tylko to czego służy to małe pokrętło R obok logo OM10. Wyczytałem że to to przewijania filmu ale też coś o podwójnej ekspozycji. W jakiej pozycji mam je ustawić żeby było dobrze. Pionowej do robienia zdjęć i poziomej przy zwijaniu? Czy odwrotnie?
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Właśnie przyszedł do mnie Olek OM-10, jestem na tym forum już kilka lat a to dopiero mój pierwszy Olympus:D
Dziś jade po film na testy, a na razie wrzucam portrecik Chinona i trochę też mój:)
---------- Post dodany o 13:17 ---------- Poprzedni post był o 13:10 ----------
Powiedzcie mi tylko to czego służy to małe pokrętło R obok logo OM10. Wyczytałem że to to przewijania filmu ale też coś o podwójnej ekspozycji. W jakiej pozycji mam je ustawić żeby było dobrze. Pionowej do robienia zdjęć i poziomej przy zwijaniu? Czy odwrotnie?
Koniec filmu, Przekręcasz do pionu i możesz przewijać.
Załącznik 96233
Acha i jeszcze link do skanu instrukcji:
http://instrukcja.pl/i/olympus_om_10_en
-
1 załącznik(ów)
Nocną jazdę beż świateł już przerabiałem, ciekawe doświadczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Ja już nie pamiętam, z olympusa pozostał mi już tylko jakiś jeden obiektyw chociaż chodzi mi po głowie pomysł na om 1/2, może jak znajdę w dobrym stanie to się skuszę.
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Troche koloru może poprawi nastrój ;-)
Velvia 100F
Skąd Ty to robiłeś, leciałeś balonem????::)))
Zupełnie z innej beczki, kolory slajdu wymiatają. Próbowałem wiele razy uzyskać coś podobnego, wyposażyłem się w różne pluginy i dedykowane oprogramowanie i ... ciągle to nie jest to. Może po prostu nie da się pogodzić tej syntetycznej estetyki z kolorystyką analogowego materiału, w niektórych warunkach czasami coś wygląda dobrze (najlepiej na stronach firm, które te pluginy przygotowują) a w codziennej praktyce ciągle wychodzi mało strawna kaszanka.
Poniżej chyba velvia, już nie pamiętam, ale malowana hexarem af.
Załącznik 96236
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Z obrazka wynika że po skończeniu filmu przekręcam do poziomu:) Sorry że tak wnikam ale nie mogę się rozczytać z tej instrukcji:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Nocną jazdę beż świateł już przerabiałem, ciekawe doświadczenie.
Jest ten dreszczyk nieprawdaż :)
---------- Post dodany o 13:47 ---------- Poprzedni post był o 13:43 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Z obrazka wynika że po skończeniu filmu przekręcam do poziomu:) Sorry że tak wnikam ale nie mogę się rozczytać z tej instrukcji:)
Przekręcasz to poziomu a potem kręcisz korbką z filmem i zwijasz :). W jednym aparacie wciskasz w innym przesuwasz a tu przekręcasz do poziomu :)
-
O to właśnie mi chodziło. Dzieki:)
-
odys, jest tak jak piszesz w kwestii slajdów. Bliskie ładnych kolorów, "prawie" jak slajdy, są starsze matryce CCD. Zwłaszcza w Leice M9, Canonie 5D, czy w Pentaxie K10 na przykład. Z nowych aparatów najbliżej do takich kolorów ma chyba Fuji, w serii X.
Velvia 100F
-
@wuzet, jakie te Twoje zdjęcia są cudne! Aż bym chciała sobie odbitki zrobić. I te kolory...
-
sie zarumieniłem ;-)
Ostatnio jeszcze bardziej polubiłem slajdy jak zacząłem ja sobie sam wywoływać :-)
-
Jak będę duża i będę miała trochę większe mieszkanie niż obecna kawalerka, to też będę sobie sama wywoływała zdjęcia :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Jak będę duża i będę miała trochę większe mieszkanie niż obecna kawalerka, to też będę sobie sama wywoływała zdjęcia :-D
To jest bardzo dobre zajęcie, najlepiej w przerwie między karmieniem, ale trzeba uważać żeby się nie pomylić z butelkami:P
Mi już na te wszystkie aktywności czasu nie starcza, a slajdy to już chyba mocno się zakisiły od leżakowania.
-
Kolorki slajdów wymiatają...