-
Bardzo podoba mi się że nie boisz się zatrzymywać na zdjęciach tego co widzi każdy, a mało kto poświęci chodź chwilę aby popatrzeć.
Każde ma coś w sobie, ostatnie szczególnie bo temat na zdjęcie świetny, ale trzeba by więcej popracować- w plenerze bo tylko kolejny pstryk może tu przynieść poprawę.
Pozdrawiam
-
3 załącznik(ów)
Ostatnie przebłyski jesieni jakie zrobiłem. Dzięki za opinie i proszę o nastepne.
-
co jedno to bardziej kolorowe.. a kolorów bardzo dziś brakuje.
-
Bardzo ładne, jesienne kolory na 221. Na 222 chyba za bardzo szukałeś światła, chyba niepotrzebnie i trochę przeostrzyłeś. Temat mi się podoba, ma klimat.
-
Ale przyjemnie, cieplutko u Ciebie w wątku :) Najbardziej podoba mi się to brzozowe, zgadzam się z Helmuthem, że ma klimat. Natomiast, co do ostrości, to bardziej mam do niej obiekcje na 221, niż 222, ale niczego nie daje sobie uciąć ;), oczy mam już dzisiaj zmęczone.
-
brzozki sie podobaja. moze dlatego, ze przypominaja swojskie klimaty... w okolicy takich nie ma...
-
Ostatnie przebłyski jesieni bardzo mi się podobają a już fot.222 - brzózki po prostu piękne!
Zauważyłem na tej fotografii zupełnie coś nowego u Ciebie,coś co zupełnie zmienia oblicze fotografii.To coś zupełnie nowego u Ciebie Wiejo i życzę Ci abyś szedł tym tropem dalej i nie zbaczał z tego kierunku ani milimetr.Mówię o obróbce - gdyby nie była w Twoim wątku ta fotografia,nigdy bym się nie domyślił,że to Wiejo tak pięknie wywołał. :)
Koniecznie ale to koniecznie pracuj dalej nad tym a zobaczysz,że nawet z bardzo banalnego motywu,dzięki odp.obróbce można otrzymać zaskakująco piękną,atrakcyjną fotografię!
Prawda jest taka - na sukces zdjęcia składa się kilka elementów,oto one w dowolnej kolejności:talent czy też wrażliwość fotografującego,motyw fotografowany,techniczna jakość fotografowanego motywu (naświetlenie,ostrość,kompozycja) i obróbka czyli cała ta kreatywna zabawa suwaczkami. :)
Pozdrawiam serdecznie Wiejo Ciebie i Twoich czytelników.
-
Trochę cieplej się zrobiło od tych fotek. Podoba mi się 222 las brzozowy. Kiedyś napisałeś pod moim zdjęciem: "Las jest piekny ale wydobycie z niego tej magii która nas zachwyca jest niezwykle ciężkie". Faktycznie Twój las nie jest takim zwykłym zbiorem brzózek, jest w tym zdjęciu coś więcej. Cała seria bardzo ładna.:grin:
-
Ładne listki skąpane w jesiennym słońcu,lecz czegoś mi w nich brakuje. Brzózki świetne :)
-
Brzózki wyszły fantastycznie. Od razu to zdjęcie przyciąga wzrok i naprawdę jest się czym zachwycać. Świetne zdjęcie.