Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No wlasnie.Toz pisalem,ze chcialbym w specyfikacji wyczytac.
a tu bedzie ,ze od minus 10 juz gwarantuje producent pelna sprawnosc i takie samo dzialanie baterii jak przy plus 30.
Ale i tak nie kupie jego.
Mnie tam specyfikacja w tym wypadku malo interesuje ;)
Jak go w teren wezme i podola, znaczy sie jest GIT :)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
no dobrze... ale czy to jest właśnie ten co ma dwa systemy połączyć w jeden? czy to ten ma zastąpić E5...? bo ja już się gubię
Ma na matrycy piksele odpowiadające za detekcję fazy, dzięki czemu obiektywy 4/3 mają działać niemal tak samo szybko, jak m4/3. Tyle powiedzieli na filmiku.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Mnie tam specyfikacja w tym wypadku malo interesuje ;)
Jak go w teren wezme i podola, znaczy sie jest GIT :)
pozdro
To nie krytykuj specyfikacji, która cię mało interesuje.
To mi przypomina jak optyczni testowali aparaty wodoszczelne. Zachwalali, że aparat wbrew specyfikacji może zejść znacznie głebiej i działa.
Tylko potem było sprostowanie, że po kilku takich nurkowaniach przestał.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Każdy mój aparat działał na dwudziestoparostopniowym mrozie.
Moj tez.Ale nie napisali tego w zadnej specyfikacji tych kazdych aparatow.Mi 510 tez dziala na mrozie.Tylko tu nie o to idzie czy bedzie dzialac tylko o to ze ma dzialac.
Ciekawym jak bys walczyl z ta ujemna temperatura jak by tak w Twoim faworycie napisali,ze dziala juz w minus 13 stponi.Toz o tych trzech stopniach to bys chyba ze trzy strony postow trzasnal:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Te dwadziescia pare to dawno nie mialem na termometrze oj dawno.
54 sekunda: na kółku jest tryb HDR, na lewym kółku na dole chyba jest przełącznik: AF po kontraście/fazie.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ma na matrycy piksele odpowiadające za detekcję fazy, dzięki czemu obiektywy 4/3 mają działać niemal tak samo szybko, jak m4/3. Tyle powiedzieli na filmiku.
Wystarczyłoby, żeby śmigał tak jak w e620. Obawiam się jednak, że będzie to raczej, tak jak w najwolniejszych m4/3 (to i tak duży postęp).
Ciekaw jestem, czy te piksele poprawią znacząco działanie CAF ze szkłami m4/3.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
To nie krytykuj specyfikacji, która cię mało interesuje.
Alez dlaczego nie mialbym tego robic?
Malo mnie specyfikacja interesje, ale juz realne wartosci jak najbardziej.
Co z tego, ze mi napisza -30 stopni jak cos przy -5 bedzie klekac?
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
To mi przypomina jak optyczni testowali aparaty wodoszczelne. Zachwalali, że aparat wbrew specyfikacji może zejść znacznie głebiej i działa.
Tylko potem było sprostowanie, że po kilku takich nurkowaniach przestał.
Tyle, ze akurat srednie to porownanie z wolem roboczym jakim bez watpienia jest d300s....
pozdro
W Canonie 70D te fazowe piksele działają wyśmienicie. Jeśli Olek dotrzyma tego poziomu, to tchnie nowe życie w stare ogóry :-)
Jak na dworze było ponad -20, to ja spokojnie w domu fotki robiłem...
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
W Canonie 70D te fazowe piksele działają wyśmienicie. Jeśli Olek dotrzyma tego poziomu, to tchnie nowe życie w stare ogóry :-)
One są wciąż żywe, optycznie często świetne, ale ich powłoki są już dzisiaj jakby z innych czasów. Kiepsko pracują pod światło od zawsze.