Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Pamiętam z zamierzchłych czasów, taką nakładke na cz/b telewizor, a dokładnie nakładało sie to na kineskop i dawało to taki kolkorowe pasy (coś jak na fotce) i imitowało to niby kolorowy obraz ;-)
Jeszcze w kwestii Lomografii, a dokładnie filmów średnioformatowych tej firmy, to szczerze nie polecam.
Zrobiłem na próbę kilka rolek i okazuje sie ze to jest taki saamo g...o jak chińskie filmy typu Lucki, czy Shanghai. Sama klisza byłaby ok, tylko ten papier w który jest zawinieta błona, jest podłej jakości i zostawia ślady (plamy) na filmie. Specjalnie zrobiłem kilka rolek w różnych kombinacjach: wołanie samodzielne, wołanie w labie, skanowanie samodzielne, skanowanie w labie i efekt był zawsze taki sam ... do d...y.
Dla przykładu fotka poniżej - niebo po prawej stronie, widać plamy i kólka jakie zostaja po papierze.
Bagno ;-)
Cienie
Odpowiednio - Ektar 100 i APX 100.
gibberpl, wychudzony jakiś taki jesteś ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
Cienie
Odpowiednio - Ektar 100 i APX 100.
Jejku, jejku czemu nie schowałeś się jakoś za drzewo? Byłoby wtedy jeszcze "bajerniej" :)
---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post był o 22:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Jeszcze w kwestii Lomografii, a dokładnie filmów średnioformatowych tej firmy, to szczerze nie polecam.
Przez Cibie to teraz strach coś zeskanować i tutaj wrzucić - nie za ładnie Ci to wychodzi heeee? ;)
To Nowojorski powietrze robi taki efekt na zdjeciach :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
To Nowojorski powietrze robi taki efekt na zdjeciach :-P
Ja wiedziałem, że tam jakieś chemikalia muszą być w powietrzu :-P
1 załącznik(ów)
Tu jeszcze jedna lomo fota z radzieckiego sprzętu LOMO na kliszy, którą mój dziadek dostał chyba na osiemnastkę i przechował dla mnie haha :D
Sorry wuzet ale u mnie nie ma tyle chemikaliów w powietrzu przez co skanery chodzą jak chodzą :D
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1362778794
Lomo na wysokim poziomie.
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Dla przykładu fotka poniżej - niebo po prawej stronie, widać plamy i kólka jakie zostaja po papierze.
Już miałem pisać że... jakieś paprochy na matrycy. ;-)
Ale dotarło do mnie że to nie ten wątek. Tu przecież wszystkie matryce czyste ;-)