Nie wyprą się. Podjadę i zrobię zdjęcia tego samego miejsca ( ta sama droga i tło) i dołączę do wniosku + współrzędne z gps`a.
P.S. Mouson - jaka to była ogniskowa? Już po przeliczeniu kropa? Coby podobnie ująć.
Wersja do druku
Nie wyprą się. Podjadę i zrobię zdjęcia tego samego miejsca ( ta sama droga i tło) i dołączę do wniosku + współrzędne z gps`a.
P.S. Mouson - jaka to była ogniskowa? Już po przeliczeniu kropa? Coby podobnie ująć.
Trzymamy kciuki, żeby się udało.Mocno!
A swoją droga nie mieści mi się to w głowie DLACZEGO straż nie ma kasy na paliwo?
To chyba powinien być priorytet, utrzymanie rzeki i "zwierzyńca" w stanie dotychczasowym, bo jeśli ta rzeczywistość się zmieni to cały Park, te wszystkie ścieżki tablice ambony itd. nie będą miały sensu! To jest nasz skarb na miarę światową.....
myslę że inteligentny moze sięywprzeć i wybronić
Ale nie pisze jak - bo a nóż łajzy to czytają więc po co maja miec podpowiedź :)
Pamiętajcie robić RAWy to zawsze łatwiej odbić argument że zdjęcie nie jest manipulowane..
trzymam kciuki
Proceder powszechny niestety również w Kampinoskim PN i tez się zdarza w Karkonoskim, choć tam wygląda na to, że pieniądz na ściganie tego typu wybryków jest na szczęście jakiś..
Nie wiem dlaczego. Trzeba by zahaczyć o ten temat Warszawę. Dlaczego nie ma kasy na paliwo, telefony, papier do ksera, prąd, ogrzewanie i wszystko inne. Parki finansowo macają w tej chwili błotniste dno bajora i na nic lepszego się nie zanosi. We wszystkich Parkach tak jest. Oprócz straży dotyczy to wszystkich leśników, pracowników naukowych: botaników, ornitologów itd. Nie wiem czy jeszcze w ogóle jakiś samochód służbowy jeździ po Parku. Raczej nie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Leon, ale od czegoś trzeba zacząć.
Tak wracajac do pozytywnych tematow...
Jak bataliony? Sa jeszcze aktywne? Czy moze juz siedza na gniazdach?
Pytam bo dzisiaj wieczorem wybieramy sie na Biebrze, a do pokonania 1100 km.
Niech się wyprą i wyjdą na czysto ale sam fakt że będą postawieni przed upierdliwą sędziną i nakazy stawiania się na rozprawy + koszty związane z ew prawnikami mogą w przyszłości zaowocować bardziej roztropnym postępowaniem. Dodatkowo fotoamatorów nie trzeba będzie zachęcać i bardzo chętnie włączą się w walkę z dzikusami. Nawet niech ich ukrają 100zł ważne by ukarali.
Prawda! Aż łapa świerzbi: za mo..ę, o glebę i na łańcuch! Co to za plaga wredna, jak pisał Dobas " Kampinoski, karkonoski Park Narodowy" ja dorzucę jeszcze: puszcza Słupecka nosz nie ma chyba miejsca gdzie by się "tępe pały" nie kręciły!!:evil::evil:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A przy okazji: dziękuję Ci moose za wspaniały wątek! Ciężko się z niego wydostać:grin:!
Bataliony jeszcze są. Trzymają się zachodniego brzegu rzeki i tam radzę Ci na nie popolować. Szostaki,Mocarze, Brzostowo, Chyliny, ew. Mścichy - zależy gdzie będziesz nocował.
Na gniazdach nie siedzą bo i u nas już raczej nie gniazdują :-)
Ładnie można by urwać białoskrzydłe - poszukaj błotek wśród wody. Tam siadają, samce przynoszą samicom robaczki, sympatycznie jest.
moose, a co z Zajkami :?: Rybitwy są w tym roku :?: