E-510 i Wiejo-dzięki za komplementy dla mojej żony. Przekażę, pewnie się ucieszy i łaskawszym okiem spojrzy na moje hobby :D
Jeszcze jedno z żoną jako sztafażem ;)
Wersja do druku
E-510 i Wiejo-dzięki za komplementy dla mojej żony. Przekażę, pewnie się ucieszy i łaskawszym okiem spojrzy na moje hobby :D
Jeszcze jedno z żoną jako sztafażem ;)
Powyższe zdjęcia zrobiłem podczas wycieczki na najwyższy szczyt (?) gór Taunus, Großer Feldberg (880m npm). Wierzchołek jest łagodny, a na jego płycie, od 1937r., stoi zespół urządzeń telekomunikacyjnych. Parę zdjęć tego obiektu:
Aż wierzyc się nie chce,że to architektura z 37-go !
Najlepsze,moim zdaniem jest 194.
193 też dobre-krzew zapewnia tu równowagę fotografii.Trochę słabo z 193 - mam na myśli kadrowanie na lewej i tu zastosowłbym sylwetę - aż prosi się o to !
Pozwoliłem sobie na szybko poPSocic Twoją 193 aby pokazac do czego zmierzam.Niestety,z obiektem po lewej nie da się nic za bardzo zdziałac.:(
Jeżeli chcesz,mogą usunąc Twoją fotę po mojej obróbce.
Powiem raz jeszcze,że główna wieża smakowita architektonicznie i bardzo fotogeniczna.:)
Muszę dodać, że pierwotnie, część górna wieży głównej (194) była drewniana. Pod koniec wojny trafiona bombą, spłonęła. Odbudowana (w obecnej formie) po wojnie, w 1950r.
PS
Coś za dużo 193 ;) Myślę, że podoba Ci się ta z krzewem czyli 192.
193, faktycznie kadrowanie nie do końca udane. Nie mogłem pokazać więcej lewej strony, bo tam już było słońce, a pod słońce to ja się boję :p
helmuth - ale u mnie wyświetla 192.jpeg jako poziome,z trzema obiektami a 193 - z krzewem...
W porządku, to ja namieszałem :) 192 (pozioma) Ci się nie podoba, a 193 (pionowa) z krzakiem, "też dobre". Zamieszanie wzięło się stąd, że dwa razy użyłeś 193, co mnie zmyliło :oops: Może to zdjęcie, to to o co Ci chodziło ze 192?:
194, tak jak lubię :)
Architektura w innym spojrzeniu, daj więcej takich.
195a naprawdę dobre. Podoba się kadr i taka kolorystyka.