Przebylem podobną drogę - te same szkła i pucha. Kupiłem E-M1. Niestety z przejsciowką obiektywy są jeszcze większe zaś AF-S pewny lecz jednak wolniejszy.
Wersja do druku
Przebylem podobną drogę - te same szkła i pucha. Kupiłem E-M1. Niestety z przejsciowką obiektywy są jeszcze większe zaś AF-S pewny lecz jednak wolniejszy.
Jedynie E-M1 ma czujniki fazowe wspomagające AF. Z pozostałymi puszkami obiektywy z dużego E to prawie manualne
W pierwszym poście napisałem że z E-M1 jest wolniejszy (niż w E30). AF w 35-100 nie był demonem prędkości
Ciekawe że nikt nie zauważył jeszcze, że matryca M1 II to nowa jakość....
Według DxO to nowy standard w m43, no i jakby M1 II wkroczył na salony lustrzanek. Jest lepszy od najlepszego uprzednio GH4 i to aż o 6 pkt
https://www.dxomark.com/Cameras/Olym...D-E-M1-Mark-II
Tylko jakoś tej nowej jakości za bardzo nie widać na zdjęciach.
Możliwe, że pozory mylą. A pomiarami laboratoryjnymi ciężko robić zdjęcia, ponadto jest juz zapowiedź kolejnego GH i to podobno z tą samą matrycą.
Za to na pewno, jak to u Olympusa poza nielicznymi wyjątkami mamy odczynienia z przemyślaną i ergonomiczną konstrukcją, która zaprasza do fotografowania...
Co by nie mówić w tabelach i wykresach postęp jest
Załącznik 186791
Postęp jest o tyle, że zwiększyła się rozdzielczość, a nie zwiększyły się szumy. Na wykresach to oczywiście będzie widać.