Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
590
Wersja do druku
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
590
Łaa świetne!
Pocięte, niby chaotyczne, ale i tak super!
Jeszcze jedno (kliknijcie proszę, by powiększyć i zlikwidować kiszkę).
591
590: Jesteś pewien, że tego zdjęcia nie zrobił Twój pradziadek? ;)
Wózek i strój "guwernantki" na to wskazują...
Edycja:
591: U mnie klikanie nic nie daje a "kiszka" to temat fotografii? :mrgreen:
Edycja
OK, powiększa, kolega mi JavaScript wyłączył ;)
Wolę Twoje street od Twoich aktów :)
Kiszka to "schody" przy ukośnych liniach na focie.Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
590 - super, oba plany. Skąd taki wózek?
591 - dobre, tylko czemu nie jak zwykle w środku miasta?
591 - o Jezu, w pierwszym momencie sie przestraszylam bo dzis pelno sniegu za oknem i mroz
trzyma. A to piasek :shock: Co za ulga.
We wszystkich ostatnich b&w podoba mi sie tonacja i kontrast.
pozdrawiam
z
Rafał,
591 - doskonała reporterka, na twarzy i w postawie widac gigantyczne zwątpienie, a fotograf z lewej reprezentuje grupę, która ją osacza, pozbawia mocy, wysysa z niej piękno, niweczy genre.
Pzdr, TJ
Dziękuję wszystkim za komentarze. Tadeuszu, w ostatniej focie zobaczyłeś to, co chciałem pokazać. To nie miał być ładny, wesoły obrazek, wręcz przeciwnie.
Dawno nie pokazywałem nieludzkiej foty.
Zostały mi jeszcze cztery suczki (sześć psiaków już wydałem) - może ktoś z OlyClubu jest chętny? Fajnie byłoby, gdyby poszły w dobre olympusowskie ręce. W życiu bym nie dał psa człowiekowi, który nosi na szyi Canona bądź Nikona ;) . Zmarnowałby z pewnością zwierzaka, albo przerobił na pasek do swojego sprzęta. Gdyby zgłosił się Pentaksiarz, to bym się zastanowił ;) .
Nie numeruję foty, bo to nieludzkie jest.
Słodki psiak :)
Znaczy się bierzesz. :D Za darmochę. Dorzucam 10 kilo suchej karmy i komplet do czyszczenia optyki.Cytat:
bardzo mi sie podoba komentarz pana Tadeusza Jankowskiego, nie jestem bynajmniej profi (jak widac) wiec mi niezle rozjasnil on (ten komentarz) w glowie. Dzieki obu Panom za okazje do nauki :idea:
ps. piesek sliczny, but.......
Rafał, mam 10-ciomiesięcznego, 34-rokilogramowego boksera.
Bardzo lubię psy ale obawiam się, że na drugiego już nie ma miejsca. ;)
Bardzo się cieszę. Dwa psiaki poszły do Olympusiarzy :D .Cytat:
Zamieszczone przez zyziza
10-miesięcznego, 34-kilogramowego to chyba masz małego niedźwiedzia :roll: . Był ponoć taki przypadek, że gość kupił na bazarze od Ruskich owczarka, a wyrósł z niego niezły Gizz.. li. ;)Cytat:
buhahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - ten z portalu?Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Piszę serio, mój Aster jest w mojej Galerii, fotka na śpiąco.
Jest nietypowo duży (chociaz rasowy), weterynarz nie może mu się nadziwic i twierdzi, że dojdzie do 40-tu kilogramow,
Jest taki silny, że gdy bawimy sie w przeciąganie (co uwielbia) to ciągnie moje 106 kilogramow z krzeslem bez widocznego wysilku ;)
Fajny ten Twój psiak w śniegu
pzdr
590- fajne ujęcie , ciekawe gdzie sprzedają takie wózki ;)
591- na ulicy zdjęcie by nie wyszło , otoczyliby modelkę wszyscy z aparatami :mrgreen:
Dziękuję za komentarze. Kolejne foty:
Która wg. Was jest najbardziej okej? Bo ani ja, ani matka moich dzieci, nie mogliśmy podjąć decyzji.
Jedyne światło na fotach to flesz Fl36 chytrze odbity.
592
593
594
594 jest doskonałe :-)
Wszystkie trzy są "najbardziej okej" :)
dokładnieCytat:
Jezu, Chłopie, ale masz co focić, zazdroszczę. U mnie czarna kotka co nijak nie poddaje się pod AF, bo kontrastu nie łapie. A tak serio - psiak w śniegu i ostatnia "psio -córkowa" rewelacja. Podpowiedz jak lampką odbijałeś.
Wszystkie 3 mi się podobają, lecz gdybym miał wybierać to 592.
Rafał,
Wszystkie są ładnie ujete, czujnie strzelone, córka pięknie pozuje - urodzona modelka, a psiak jest uroczo niezdarny i ufny. Piękna seria portretów podwójnych, na których pokazana jest przyjaźń człowieka i zwierzęcia - w trzech odsłonach.
Jeśli chodzi o formalną prezentację, to jedynka jest naj, najcieplejsza, widać czułość i dominację właścicielki, dwójka jest filuterna, na trzeciej piesek jest nieco znużony.
Pzdr, TJ
Rafał, na ulicę :) 590 jest kapitalne, praktycznie idealny kadr. Prawie jak Koudelka ;) Reszta jakoś mnie nie ruszyła, nie zatrzymują tak jak 590. Łał, nadal jestem pod wrażeniem tej kompozycji. Moim zdaniem to jedno z Twoich najlepszych zdjęć w ostanim czasie.
Pzdr
Goły flesz wycelowany w skośny, biały sufit z lewej strony. Tło - ściana w pokoju.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
Edit: Napisałem, że odbite od skosu z prawej, a odbite z lewej strony. Sorki.
cała seria z córka i pieskiem jest bardzo udana, oboje świetnie się prezentują na zdjęciach a i przygotowania w postaci jednakowych stroi tez nie pozostają bez wpływu na odbiór. Wybrać jest mi łatwiej bo jestem obcy i zdecydowanie stawiam na pierwsze pomimo, że pozostała dwójka też ma wiele zalet i jest urocza w odbiorze. Pozdrawiam.
wszystkie piekne, mi sie najbardziej pierwsze podoba :-)
Moje dziecię pierworodne ostatnio obcięło sobie samodzielnie grzywkę. Zaczyna jej się ta nieszczęsna grzywka na środku głowy :roll: . I teraz naprawdę ciężko zrobić Majce fajną fotę, bo w nowej fryzurze wygląda jak partyzant w poniemieckim chełmie :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
ps. Jak zobaczyłem jej nową fryzurę, to myślałem że zastrzelę własne dziecko. ;)
no to czym predzej rob jej zdjecia, bo jak dobrze ja przypilnujesz, to taka okazja moze sie juz nie powtorzyc... :) a to wlasnie chyba takie momenty wspomina sie najprzyjemniej na stare lata... :)
592
Witam
Zdjęcia córki świetne. Podium widziałbym tak:
1 - 592
2 - 594
3 - 593
Naprawdę chylę czoło.
Dziękuję za komentarze.
595
ŚWIETNE :)
Racja, że świetne. Chyba wolałbym ciut szerszy kadr. Wygląda, jak cyknięte analogiem ;);)
Dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie uliczne:
596
596. Ludzki pan (albo agent, bo słuchawka ;-) ).
Nie wiem, co, ale mi się podoba, jakoś tak mi leży (pasuje, znaczy).
Rafał, facet taki wielki, czy kobieta maleńka?
595-nie bardzo mi podchodzi, choc ciesze sie, ze ponownie zaczales dodawac winietke - albo zdjecie z tamtego roku :)
596-jak zwykle precyzja i dopracowane. facet rzeczywiscie wyglada jak koszykarz :) co ciekawe, nie wydaje mi sie, zeby oboje byli w jakis sposob smutni, albo nieszczesliwi, wrecz przeciwnie-odnosze wrazenie, ze natrafiles akurat na jaks rozmowe znajomych, ktorzy pytaja sie jak minal im dzien, albo rozmawiaja o psie. dobre, bo prawdziwe.