dzięki swemu ubarwieniu pajączki są prawie niewidoczne na roślinkach
dobra lekcja przyrody
Wersja do druku
dzięki swemu ubarwieniu pajączki są prawie niewidoczne na roślinkach
dobra lekcja przyrody
Sporo, te na górach nie ugryzą ;)
---------- Post dodany o 09:10 ---------- Poprzedni post był o 09:07 ----------
Qń przydał się do ćwiczenia ze stackowania. Przydały by się lepsze sanki, ale ten sezon jeszcze z tymi muszę powalczyć.
---------- Post dodany o 09:12 ---------- Poprzedni post był o 09:10 ----------
Są fajnie zamaskowane, trzeba się nałazić by niektóre robale zobaczyć.
---------- Post dodany o 09:14 ---------- Poprzedni post był o 09:12 ----------
Dzięki Bogdan, foty jak foty nie są wcale takie super ale czas na ich robienie jest bardzo fajnie spędzonym czasem.
Ja to już się tak rozleniwiłem że mam tylko ze sobą małą blendę,ale i tak rzadko jej używam...nożyczki i tyle.Idę czerpać przyjemność z focenia,nie bawię się w tragarza.Jak nie mam cienia to staram się zasłaniać ręką albo kapeluszem:wink: Bardzo fajna sesja dla twardzieli:grin:
ja nie lubię :mrgreen:
ale seria z tego postu + fota 151 po prostu wymiatają :!:
najsss
Garna sie do obiektywu pajaczki, robaczki...:-)
Swietna wrzuta.
155 i 156 fajne tło - naturalne?, światło jakoś mi nie pasuje
Tła na wszystkich moich zdjęciach są naturalne, takie jakie wychodzą przy foceniu bez najmniejszej ingerencji z mojej strony. Światło wspomagane blendą na tych jest.
Dzięki za wszystkie sposoby uznania, i wszystkie wpisy. Fajnie że tyle ludzi na robale ma chęć popatrzeć:) Dziś poszedłem na krótki wypadzik do pobliskiego parku. par fot jest, nie do końca jestem zadowolony. Motylki siedziały nisko w trawie, i niestety płochliwe były.
161 tego szybko trafiłem, niestety w głębokim cieniu, i pod krzakiem. Troszkę wiało więc stackowanie odpadło, z 8 fot jakie zrobiłem ta jedna jest jako taka.
Załącznik 154523
262 tu wiaterek też z leksza przeszkadzał
Załącznik 154524
163 zmieniłem miejsce co nieco i kolejnego motylka trafiłem, bardzo nisko tak że leżenie trzeba było zastosować i focić z ręki. Industar bez pierścieni
Załącznik 154525
164 ten sam motyl, Industar z dwoma pierścieniami
Załącznik 154526
" Fajnie że tyle ludzi na robale ma chęć popatrzeć "
Popatrzeć na fotach i owszem, w zasadzie bezpieczne. :mrgreen:
Gorzej w realu, wiesz co oblechowi do łba strzeli ??? :shock:
Rzuci się, twarzoczaszkę poharata, albo inną krzywdę wyrządzi. :shock::cry:
Na fotach, najlepiej cudzych, bezpieczniej oblechy obserwować. :mrgreen::mrgreen::mrgreen: