Lodeczka fajna, chociaz stara zacheca do spaceru po tym jeziorku.
Wersja do druku
Lodeczka fajna, chociaz stara zacheca do spaceru po tym jeziorku.
213 Fajna ta wysepka, ładny brzeg jak od linijki :)
214 Super mi się podoba. Z prawej piękna pogoda a z lewej jakby nadchodząca burza. Super niebo :) Światło pięknie zagrało :)
215 Nie przekonuje mnie
Zawsze jakiś ładny kawałek krajobrazu wrzucisz :) Pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny. Agulce za interpretację a odpowiadając Helmuthowi było to tak. Chciałem przełamać sielankowość widoczku tym odrapanym i zardzewiałym przodem łódki ale też chciałem aby opływowy jej kształt poprowadził oczy dalej. Wiesz przed pstrykiem w plenerku sporo sie zastanawiam jak to będzie wyglądało dlatego zawsze robie dwa lub trzy pstryki trochę ciaśniej i szerzej bo jak sie przekonałem to nawet uważnie patrząc zawsze coś się pominie a po powiększeniu w oko kłuje. Tym razem jeden temat- tatarak.
216 podoba mi się za pięknie rozmyte tło :) Jakim szkłem to robiłeś ?
216. 217.oraz 218. sa najbardziej okazale. Najbardziej przekonuje mnie jednak 216. swiatlo oparlo sie na tataraku i "palki" prezentuja sie swietnie..!
Z ostatnich najbardziej przypadla mi do gustu 216, ladnie wyeksponowany tatarak na rozmytym tle na ktorym przedzieraja sie odbicia szuwarow na wodzie. 219 tez bardzo dobrze wypatrzona, sam kadr ciekawy, ale jak dla mnie to troche ostrosc uciekla, takie mam wrazenie ale moze sie myle.
Tak, jak przedmówcom mnie również najbardziej podoba się pierwsze z wrzuconych zdjęć przez bardzo ładne rozmycie tła i ładną tonację tego zdjęcia. Jedynie pokusiłabym się o wystemplowanie z dolnej krawędzi zdjęcia tego jasnego elementu, który pewnie jest czubkiem innej pałki.
A co do ostatniego to niełatwo z pewnością złapać ostrość na poruszających się z wiatrem pyłkach (nie wiem, czy te fragmenty roślin tak się nazywają). Też mam wrażenie, że troszkę brakuje ostrości. Nie podejrzewam przy tak krótkim czasie poruszenia zdjęcia, bardziej upatrywałabym powodu nieostrości w obróbce. Ale pomijając kwestie wyostrzania odnoszę trochę wrażenie, że te małe punkciki giną trochę na zdjęciu wśród dużej ilości elementów w kadrze, bardziej surowe kadrowanie, np. z jednym tylko tatarakiem bardziej by wyeksponowało te fruwające drobinki.
Agulka wyczerpała temat, zgadzam się z przedmówczynią:)
Forever szkiełko to Zuiko 50/2. W sumie ta seria powstała dość spontanicznie. Najpierw zrobiłem stojące pałki to pierwsze. Nastepnie dojrzałem, że są one w okresie nasiennym więc sfociłem kolejne fazy w jakie przeobraża sie pałka tataraku i jak chciałem ująć ostatnie to zerwał sie dość silny wiatr podczas którego próbowałem na różne sposoby złapać ostrość lecz to wszystko uciekało i nawet moje kiwanie w rytm wiatru nie pomogło. Wybrałem to jedno na którym zachowała się umowna ostrość i widoczne są lecące nasionka. Umieściłem je dlatego aby zamknąć cykl.