Odp: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.
To ostatnie to jak uchwycenie wniebowstąpienia. ;)
Że niby Gierka biorą do nieba?
Tutaj wszystko jest możliwe... :roll:
Daje lekko "miękki" obrazek ten obiektyw, dla mnie przyjemny w odbiorze, ale ten portret to chyba za "miękki" :) . Flary piekne :) .
Portret niezbyt trafiony z ostrością. Nie wiem dlaczego, ale bardzo ciężko trafić z ręki. Ostrzenie podobnie jak w Rubinarze, minimalny ruch pierścienia i po ostrości.
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Portret niezbyt trafiony z ostrością. Nie wiem dlaczego, ale bardzo ciężko trafić z ręki. Ostrzenie podobnie jak w Rubinarze, minimalny ruch pierścienia i po ostrości.
A ja zauważyłem coś takiego w Super Takumar, że zdjęcia ostrzone "na oko", przez wizjer wychodzą rozmazane. Natomiast te ostrzone przez live view, wychodza ostre jak brzytwa.
Może wizjer ma przestawione nawet minimalnie kółko do korekcji dioptrii?
1 załącznik(ów)
W związku z wieloma zapytaniami dotyczących dalszych losów Lego Lidzi po jej upadku jakie przychodziły do redakcji od zrozpaczonych czytelniczek chcemy Wam Drogie Czytelniczki przedstawić kolejny kadr z tego jakże wzruszającego melodramatu :D. Pragniemy również poinformować, że postaramy się Was jak najdłużej trzymać przed ekranem w potokach łez więc zaopatrzcie się w całe zgrzewki chusteczek, acz scenarzyści są nieobliczalni i nie jedno jeszcze będzie mogło się wydarzyć :D
Dziś dla odmiany Helios 44M-4 58mm 2,0
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1380317027
Zaczyna się naprawdę ciekawie. Czy to nie jest przypadkiem lekko zboczone zdjęcie? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
Czy to nie jest przypadkiem lekko zboczone zdjęcie? ;)
To nie miesiączka lecz krew z herbatki w granulkach z owoców i ziół leśnych dla dzieci. A jej rączka nie wiem co robi? Może ma jakieś drgawki i to akurat w tym a nie innym miejscu :D