Instrukcja do tego aparatu rozwieje duzo watpliwosci. ;)
Pewnie tez z aparatem bylo tez etui z malym szarym czyms.
Zaloz to cos na aparat odchyl w gore i popatrz wtedy na efekty.
pozdro
Wersja do druku
Wszystko zależy w jakich warunkach robisz. Na iAuto iso jest do 1600, a przy jednej żarówce w pokoju może dobierać czasy typu 1/2" i efektem wtedy są poruszone zdjęcia. Poczytaj trochę o ekspozycji i jej parametrach
fajnie by było abyś oprócz filmu, te zdjęcia załączył. Się zobaczy gdzie to płacze.
Sam mam i chwalę.
Bardzo częstym problemem, który zauważyłem u początkujących "Pstrykaczy", jest zbyt szybko podnoszony palec na spuście migawki, który powoduje, że zdjęcia są poruszone. Zawsze lepiej odczekać ze spuszczeniem palca ze spustu migawki do momentu zrobienia zdjęcia. Daje to mniejszy odsetek poruszonych zdjęć.
W najblizszy weekend ostro go przetestuje i pozniej zamieszcze jakies fotki i chętnie posłucham uwag co robię źle:D I jeszcze szybkie pytanie, jak ustawić zdjęcia w jakości LSF bo instrukcja mi w tym nie pomaga...;/?
---------- Post dodany o 15:07 ---------- Poprzedni post był o 15:02 ----------
W najblizszy weekend ostro go przetestuje i pozniej zamieszcze jakies fotki i chętnie posłucham uwag co robię źle:D I jeszcze szybkie pytanie, jak ustawić zdjęcia w jakości LSF bo instrukcja mi w tym nie pomaga...;/?
dziwna sprawa, nie ma LSF. jest RAW LF LN MN SN LF+RAW LN+RAW itd
Czemu chcesz LSF?
LF jest najwyższą jakością plików jpg, więc możesz ją spokojnie wybrać.