Czyli mój pomysł na dwa wiszaki - jeden wide drugi standard/tele ma sens :] Fajne fotki, choć z Tatrami za plecami :wink:
Wersja do druku
Czyli mój pomysł na dwa wiszaki - jeden wide drugi standard/tele ma sens :] Fajne fotki, choć z Tatrami za plecami :wink:
Sens jest - u Wieśka leży (i lata od czasu do czasu wraz z SP-320 i SP-350 równocześnie) mój najstarszy uchwyt z dwiema głowiczkami kulowymi:-)
Kwestia względna. Szeroki kąt daje wrażenie zdjęcia lotniczego, a nie zdjęcia z, po prostu, dużo wyższej perspektywy. Właśnie się dopatrzyłem, że bez dużej liczby skuch, da się to tego mojego Orlenu dokleić jeszcze boki. Poniżej, tak na szybko, ręcznie składanie.
Jack
I tu dochodzimy do mojego myślenia - mały obrót, węższy kąt i próba zrobienia panoramy stałka + matryca 4/3, nie z kompakta = lepsza jakość i możliwość rejestracji większej liczby szczegółów.
I dlatego będę musiał wybierać między EPM-1 a GF2 i nauczę chyba latać 20/1,7. Ale zanim do tego dojdzie spróbuję podobny kąt na XZ-cie. I dowiedziałem się w Nowym Targu jeszcze jednego - trzeba obejrzeć mapę i ustalić gdzie będzie słońce , tak by nie mieć przepałów na interesującym mnie obiekcie.
A na razie i tak nie da się u mnie latać.
Szybciej się przy Was uczę. AP.
oj święte, święte, powiadam jako posiadacz XZ-1 ;)
Jack - jesteś lepszy od Hugina ;P
a to krop z XZ-ta.
Wziąwszy pod uwagę że XZ-1 z ogniskowej 28mm (ekwiwalent) to jest nawet dobrze, Jackowe z 90mm